Erre készülnek Orbánék - elkészült a program

A kormány közzétette az idei első féléves jogalkotási tervét, amely egyebek mellett tartalmazza az új magánnyomozói törvény megalkotását, de kitér az étel-ital automatákra, továbbá az ügyvédekre és a keskeny vágányú vasutakra is.
Németh Géza, 2017. február 25. szombat, 10:24
Fotó: Napi.hu

A kormány honlapján megjelent ismertető tartalmazza a sport törvény módosítását is. Miután az állam megvásárolta a Építők Sporttelepet, azt a Ferencvárosi Torna Club (FTC) részére indokolt vagyonkezelésbe adni, figyelemmel arra, hogy az FTC fogja végrehajtani azt a beruházást, amelynek forrását a kormány biztosítja.

A kormány a fogyasztóvédelmi hatóság kijelöléséről szóló tavalyi rendeletét úgy módosítja, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal látja el a fogyasztói/vállalkozói tanácsadást, panaszkezelést, tájékoztatást, illetve az élelmiszernek nem minősülő termékekkel kapcsolatos minőségi kifogások esetén, ez a szervezet ad szakvéleményt.

Miután az étel- és ital automatákat is be kell kötni a NAV-hoz, a felügyeleti egységhez támogatást kapnak az üzemeltetők.

A magánnyomozók valamint az őrző-védők tevékenységét jelenleg egy törvény szabályozza. Ebből kiveszik a magánnyomozókat, akik egy külön törvényt kapnak. Az ügyvédi törvény is módosul, egyenlőre annyi tudható a tartalmáról, hogy azt hozzá igazítják a XXI. századi kihívásokhoz, továbbá szükséges a kamarai szervezetrendszer és működés, valamint a bíróság előtti jogi képviselet feltételeinek az újra szabályozása is. A módosítás a jogtanácsosokat is érinteni fogja

Az építési és bontási hulladékkal kapcsolatos kormányrendelet módosítása úgy szabályozza ezek újra hasznosítását, hogy az elérje az EU felé vállalt 70 százalékos hasznosítási arányt.

Ismét lesz pénzügyi törvénycsomag, amely a pénzügyi piacok működését és a pénzügyi eszközök kereskedését szabályozó törvényeket - jogharmonizációs céllal - módosítja. Ebben a befektetési vállalkozások és hitelintézetek által végzett befektetési szolgáltatásnyújtás, az értékpapírokkal és egyéb tőkepiaci, illetve árualapú termékekkel történő kereskedés szabályai szigorodnak, továbbá a nagyobb átláthatóság és a fokozott befektető-védelem biztosítása is része lesz a törvénynek.

A vasúti törvény módosításakor kiveszik az általános előírások alól a keskeny nyomtávú, turisztikai célú kisvasutakat, amelyeket ma együtt kezel a jogszabály a normál nyomtávú vasutakkal. Így könnyebb lesz ezek hatósági engedélyeztetése, továbbá az üzemeltetésük és a fenntartásuk is.

Végezetül még az első félévben készül el a Magyarország 2018. évi központi költségvetésének a megalapozása.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

csaba1002, 2017.02.26 05:53

A felcsúti kisvasútnak külön törvényt írnak? Ez ám a hobbi...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

mandokilaci, 2017.02.25 12:07

Semmi olyan reform ami kellene ! A bíróságok szabad kezet kaptak hanyagul és lassan dolgoznak !Valamint a napi életből abszolút semmit nem tudnak a bírók és sokszor a sértettet ítélik el a bűnöző helyett.Semmi olyan nincs hogy az ügyvédnek szabott tarifája legyen és a bűnözök ne tudják megfizetni FEKETÉN !Hihetetlen hogy soha nem dolgozott személynek azonnal sztárügyvéd a sértettnek meg nincs kártérítés ,arra hivatkozva hogy nincs jövedelme fizetés képtelen.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

pastorius, 2017.02.25 10:50

szóval semmi fontos..az istennek sem akarnak végre kormányozni...(ez a tervezet egy olyan országban megy el, ahol az összes ellátórendszer 150%-an működik), az ország gazdasága rendben van...nálunk ez egyikről sem mondható el
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html