Erre költenek a magyarok - Friss adatok érkeztek

Idén májusban újra gyorsan nőtt, 6 százalékkal emelkedett a kiskereskedelmi üzletek forgalma - adta hírül a KSH első becslését.
Domokos László, 2017. július 5. szerda, 09:00
Fotó: Napi.hu

A friss adatok szerint 2017. májusban az előző évihez képest a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 6, naptárhatástól tisztítva 5,4 százalékkal nőtt.

Ezen belül az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben csupán 2,6, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 9,8, az üzemanyag-kiskereskedelemben pedig 4,3 százalékkal nőtt az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene.

Így az idei első öt hónapban a forgalom volumene - szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint - 3,5 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit.

Ezek megnyugtató adatok, ugyanis áprilisban megtorpant a kiskerlendület: akkor ugyanis év/év alapon az élelmiszereladások csupán 0,6, a nem élelmiszereké pedig 5,2 százalékkal nőtt, míg az üzemanyag-kiskereskedelemben a bővülés csupán 1,1 százalék volt. A negyedik adatok láttán az elemzők már azt találgatták, hogy az év elejétől látványosan megugró béreiket hova tehették a magyarok.

HOZZÁSZÓLÁSOK