Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) jelentése szerint éjszaka derült vagy fátyolfelhős lesz az ég. Kedden a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok lesz a napsütés, csapadék nem várható.

A kezdetben erős, néhol viharos északnyugati szél fokozatosan mérséklődik, majd estétől délire, délnyugatira fordul, éjszaka megélénkül, holnap többfelé megerősödik, a Dunántúl északi, illetve nyugati területein helyenként viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 8 fok között alakul, de északkeleten kissé hűvösebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 15 és 21 fok között várható.

Az Időkép hosszabb kitekintése szerint szerdán a változóan felhős-napos, csapadékmentes időben tovább melegszik a levegő, általánossá válnak a 20 fok körüli értékek. A hét közepére a hajnalok is jelentősen megenyhülnek, 5 fok alá már sehol sem csökken a hőmérséklet.

Csütörtökön már nedvesebb levegő érkezhet, így felhősebb, esővel, záporokkal tarkított időjárásban lehet részünk, egy-egy zivatar is kialakulhat. A szerdaihoz képest 3-4 fokkal visszaeshet a hőmérséklet - olvasható az Időképen.

Képünk forrása: Pixabay