Kezdetben még erősen és gyengén felhős időszakok egyaránt lesznek, éjszaka csökken nagy területen jelentősen a felhőzet, hajnalban már a Dél-Dunántúlon és a Tiszántúlon is kiderül az ég. Estig főként a Tiszántúlon fordulhat elő még helyenként zápor, zivatar.

Hétfőn országszerte sok lesz a napsütés, kisebb körzetekben lehet több a gomolyfelhő, csapadék nem várható. A kezdetben erős, helyenként viharos északnyugati, északi szél estétől mérséklődik, és hétfőn már csak a Tiszántúlon élénkül meg időnként.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11 és 17 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn többnyire 25 és 28 fok között alakul.

Európa nagyobb részének időjárásában a napsütés játssza a főszerepet. A kontinens déli felén a szinte felhőtlen ég mellett 30 fok fölé melegszik fel délutánra a levegő, a Pireneusi-félsziget déli felén 38, 41 fokot mérnek. Az Európa keleti területei felett elhelyezkedő magasnyomásban szintén kevés a felhő, és még az Ural előterében is 30 fok közelében alakul a hőmérséklet csúcsértéke.

Változékonyabb, hűvösebb időjárás a Skandináv-félszigeten van, illetve az Észak-Skandináviától Lengyelországon át egészen az Alpokig húzódó hidegfrontot kíséri átmeneti erős felhőzetnövekedés, valamint zápor, zivatar. Az osztrák területen az elmúlt 24 óra során az említett hidegfront kiadós, helyenként 50 mm-t is meghaladó csapadékot eredményezett.

A Kárpát-medencébe hétfő estig az átvonult front mögött néhány fokkal hűvösebb, és hétfőn már szárazabb levegő áramlik.