Erről a fontos kérdésről dönt ma az Országgyűlés

Az Országgyűlés ma tárgyalja a Miniszterelnökséget vezető Lázár János azon javaslatát, amely Csongrád-Csanádra változtatná a jelenlegi Csongrád megyét - írja az MTI.
Szabó Zsuzsanna, 2017. szeptember 20. szerda, 08:08
Fotó: MTI Fotó

A Ház ülése reggel 9 órakor kezdődik, az első négy napirendi pontban nemzetközi szerződések kihirdetéséről tárgyalnak a képviselők, akik ezt követően mondhatják el véleményüket a megyeátnevezési javaslatról.

Az indítvány meghagyná Szegedet megyeszékhelynek, az átnevezés határideje pedig 2020. június 4. lenne. Lázár János indoklásában úgy fogalmazott, a földrajzi nevek a magyar nyelv és történelem számos emlékét őrizték meg, és a "történetileg kialakult, a helyi lakosság által is széles körben ismert és elfogadott neveket nem túlzás kulturális örökségnek tekinteni". A Csongrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése határozatban támogatta a névváltoztatást.

A parlament mai utolsó napirendi pontjában a közigazgatási szabályszegések szankcióiról szóló törvényjavaslat általános vitáját bonyolítják le.

Az Országgyűlés első őszi ülése jövő hétfőn kérdésekkel és azonnali kérdésekkel fejeződik be - emlékeztet az MTI.

(MTI Fotó: Máthé Zoltán)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarosPifta, 2017.09.20 10:52

Az elmaradt rendszerváltás 27. évében még mindig a névváltoztatásoknál tart a tetves fidesz-kdnp.
A fidesz mikor változtatja meg a saját hazug, elavult pártnevét?
A fidesz nem fiatal, és nem demokrata. Főleg nem az alapítók fiatalok. Vén pocakos tábornok a vezére.
FÚJJ
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html