Erről beszélt ma Orbán a parlamentben

A családpolitika továbbra is a kormányzati munka középpontjában marad - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az Országgyűlésben napirend előtt - írta az MTI.
Domokos László, 2017. szeptember 18. hétfő, 13:59
Fotó: AFP

A családpolitika magában foglalja a családi adózást, a gyermek-egészségügyi ellátást, az oktatást, a sportot, a lakástámogatást és a munkahelyvédelmi akciótervet.

Már 467 ezer gyermek ingyenesen kapja az étkezést a bölcsődében, az óvodában és az iskolában. Az összes diák 85 százaléka térítésmentesen kap tankönyvet - sorolta a politikus.

A kormányfő annak kapcsán, hogy Magyarországon nyaralt 500 ukrán gyermek, azt mondta, fájdalmasan érinti Magyarországot az ukrán politikának az a döntése, amellyel megfosztja a magyar gyermekeket a felső tagozattól kezdve a magyar nyelvű oktatástól.

Sikerült a munkaalapú gazdaság felépítése, a gazdaság működik, Magyarország olyan ország, amely képes minden polgárának munkát adni, aki dolgozni akar - mondta Orbán. Kiemelte az államadósság csökkenését, a gazdaság bővülését, a foglalkoztatottak számának növekedését és a munkanélküliség csökkenését. Azt mondta: karnyújtásnyira van a teljes foglalkoztatottság.

Egyúttal azt is hangsúlyozta: a béremelések következtében egyre több embernek megéri dolgozni Magyarországon.

Bevándorló és nem bevándorló országokat különböztetett meg Orbán Viktor. Felszólalásában úgy fogalmazott: "mi magyar Magyarországot akarunk" és "egy európai Európát is szeretnénk"

A kormányfő szerint a választóvonal abban áll, hogy vannak a bevándorlást elfogadó, helyeslő, sőt időnként szervező országok, s vannak olyanok, mint Magyarország, amely ragaszkodik a biztonságához, életformájához, nemzeti, vallási, kulturális identitásához.

Európa jövője azon múlik, hogy a két országcsoport tiszteletben tartja-e egymás demokratikus népakaratát - hangoztatta.
Ma a bevándorló országok úgy kívánják feloldani az ellentéteket, hogy azt javasolják: legyünk mi is bevándorló országgá és ha erre nem vagyunk hajlandóak, akkor megerőszakolnak és rákényszerítenek bennünket - mondta Orbán Viktor, aki úgy értékelt: erről szól a kötelező kvóta, és ezt a tervet Soros György tervének tekinti, mert ő fogalmazta meg, tette közzé a saját neve alatt.

A miniszterelnök az új nemzeti konzultáción való részvételre buzdított.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2017.09.18 15:12

Már teljesen elgurult a gyógyszere, erre mit szólna ha a románok azt erőltetnék, hogy ők román romániát akarnak, amihez jogunk van, megélhetési tömegek bevándorlását nem akarjuk és nem tudjuk finanszírozni határ nélküli országba, meg ellenséges vallásu tömegek se jöhetnek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

kanri, 2017.09.18 14:33

Bla bla bla blablablabla blabla....a térítésmentes tankönvvön röhögök a legtöbbet. Igen, ingyen van, HA leadom év végén sértetlen állapotban. Kíváncsi leszek 10 családból hány fog fizetni év végén.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html