A Ház jövő heti első ülése hétfőn, 13 órakor kezdődik napirend előtti felszólalásokkal, amelyeket interpellációk, azonnali kérdések és kérdések követnek.
Ezután a nemzetiségi jogokat védő ombudsmanhelyettes személyéről szavaznak. Kállai Ernő eddigi biztoshelyettes mandátuma szeptember 24-én járt le. Utódjának Székely László, az alapvető jogok biztosa Szalayné Sándor Erzsébet egyetemi docenst, a Pécsi Tudományegyetem volt dékánját, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem intézetvezetőjét javasolta. Az alapvető jogok biztosának helyettesét hat évre választja a parlamenti képviselők kétharmada, titkos szavazással.

Elfogadhatják továbbá a Kúria és az Országos Bírósági Hivatal tavalyi tevékenyégéről szóló beszámolókat, valamint azt a kormánypárti politikai nyilatkozattervezetet is, amely a rezsicsökkentést védené az Európai Unióval szemben. Utóbbi dokumentumban fideszes és kereszténydemokrata képviselők azt írták, a brüsszeli bürokrácia "előbb burkoltan, majd immár nyíltan próbál nyomást gyakorolni" Magyarországra, a rezsicsökkentés eltörlését, visszavonását sürgetve. "A magyar Országgyűlés ezt a nyomásgyakorlást a profitjukat féltő közműszolgáltató cégek érdekében tett lépésnek tekinti, és a leghatározottabban visszautasítja" - rögzíti a nyilatkozat, amelynek szövege szerint a magyar parlament elvárja az Európai Uniótól, hogy tartsa tiszteletben Magyarország szuverenitását, valamint a csaknem 2,5 millió magyar állampolgár aláírásával megerősített döntését a rezsicsökkentés politikájáról.

A hétfői szavazásokat követően a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2012-es zárszámadásáról, valamint a hatóság jövő évi költségvetéséről tartanak általános vitát.

Kedden korábban tárgyalni kezdett javaslatok vitáit folytatják a képviselők, így ismét hozzászólhatnak például a katasztrófavédelmi törvény módosításához, amelyet egyebek mellett arra hivatkozva kezdeményezett a kormány, hogy a közmunkások is bevethetők legyenek a katasztrófaelhárításban.

A szerdai, október 23-i nemzeti ünnep után a 2014-es költségvetés, összesen harmincórás időkerettel meghirdetett általános vitáját bonyolítja le a Ház, várhatóan csütörtök reggel 9 órától péntek délutánig. A napirendi pont tárgyalása 40 perces miniszteri expozéval kezdődik, amelyet az Állami Számvevőszék és a Költségvetési Tanács elnökeinek 30-30 perces felszólalása követ. A képviselők a frakciók vezérszónokai után kapnak szót, akik egyenként szintén fél órában fejthetik ki képviselőcsoportjaik álláspontját.