Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szocialisták közleményében az áll, hogy miután az MSZP világossá tette, az alaptörvény megváltoztatásáról "a választók többségének felhatalmazása" nélkül nem hajlandó tárgyalni, "Orbán Viktor miniszterelnök elfogadta", hogy a Magyarországot érintő biztonságpolitikai ügyekben viszont van helye és értelme az egyeztetésnek.

Azt írták: Orbán Viktor kezdeményezte a találkozót, amelyen a csütörtök-pénteki Európai Tanács-ülés témái, a migráció, Oroszország és a kereskedelmi egyezmények kerültek elő.

Az ellenzéki párt tájékoztatása szerint Orbán Viktor jelezte, hogy örülne, ha az MSZP részt venne az alaptörvény módosításában, de Molnár Gyula határozottan kijelentette, hogy pártja erről nem hajlandó tárgyalni. A magyar közállapotok, a demokrácia, a sajtószabadság és a jogállam kérdéseiben az MSZP elnöke és Orbán Viktor teljesen eltérő állásponton volt - közölték.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter keddi budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a kormány célja, hogy elérje, vegyék le a napirendről Brüsszelben a kötelező betelepítési kvótákat. Ezzel kapcsolatban emlékeztetett, hogy Orbán Viktor miniszterelnök találkozóra hívott magyar ellenzéki vezetőket. Molnár Gyulával, az MSZP elnökével már lezajlott a megbeszélés, Vona Gábor Jobbik-elnökkel pedig délután tárgyal a kormányfő.