Kiesett egy 43 milliós csontváz Erzsébetváros szekrényéből

Erzsébetváros önkormányzata feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen az Erzsébetváros kártya működtetésével kapcsolatos csalás, hűtlen kezelés gyanúja miatt - adta hírül az önkormányzat.
Szász Péter, 2020. február 10. hétfő, 12:59
Fotó: Erzsébetváros Önkormányzat

Tavaly augusztusban az Erzsébetváros Kft. és a Magyar Kedvezményhálózat Fejlesztő és Jogkezelő Kft. között az Erzsébetváros kártya üzemeltetésére 2 évre szóló szerződés jött létre, mely 43 millió forint megbízási díjat tartalmazott - írja az önkormányzat honlapja.

Idén januárjában belső ellenőri vizsgálat indult az ügyben. Kiderült, hogy a szerződés csak látszólag vonatkozik két évre, mivel már a szerződéskötés után rövid időn belül kifizették a 43 millió forintot.

Az önkormányzat szerint az Erzsébetváros kártya 2019-ben aránytalanul sok közpénzt emésztett fel. Tavaly - a választások évében - az önkormányzat közel 153 millió forintot költött el annak működtetésére, valamint különböző akciókra. Az ingyen sonka, az ingyen fenyő és az almáspite-akció 73 millió forintba, a propaganda 16,1 millió forintba, a kártyaüzemeltetés pedig 48,1 millió forintba került a kerületnek.

Ehhez képest az erzsébetvárosiaknak nyújtott tényleges kedvezmény összege mindössze 15 millió forintot tett ki.

HOZZÁSZÓLÁSOK