Esőtározót alakítanak ki Tárkányban

Tárkányban közel kéthektáros területen megkezdődött egy esőtározó kialakítása. A létrejövő tó később szabadidős tevékenységekre is használható lesz - tájékoztatta Mészáros Tamásné, a Komárom-Esztergom megyei település független polgármestere az MTI-t.
Dzindzisz Sztefan, 2018. május 31. csütörtök, 07:44
Fotó: Stocksnap

A beruházás keretében a csapadékvíz által leginkább veszélyeztetett utcák vízelvezető létesítményeit is felújítják, három kilométert meghaladó hosszúságban. A fejlesztést uniós forrásból valósítják meg, a költségekhez az önkormányzatnak és a lakosoknak nem kellett hozzájárulniuk - mondta Mészáros Tamásné.

Az egykor mocsaras területre épült települést dombok veszik körül. A hirtelen lezúduló esővíz 2010-ben és 2013-ban több vályogházat összedöntött és komoly károkat okozott.

A mesterséges tó kialakításával olyan fenntartható környezet jön létre, amely hosszú távon megóvja a belterületen található ingatlanokat és javítja az ott élők életminőségét. A beruházás 2018 végére készül el - ismertette a polgármester. (Felújítják Budapest emblematikus terét.)

HOZZÁSZÓLÁSOK