Az előrejelzésnek megfelelően megjött a hóesés péntek este, az ország nagy részén havazik. Részben az időjárás miatt szombat reggel több baleset történt az utakon.

Az M1-esen és az M7-esen is volt baleset

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az M1-esen Hegyeshalom felé a 145-ös kilométernél, az M7-esen Budapest felé a 42-es kilométernél történt baleset, amelyekben nem sérült meg senki. Az M43-ason az országhatár felé vezető szakaszon egy kamion karambolozott egy autóval, itt két ember megsérült, ezért őket a mentők ellátják.

Budapesten pedig a XVII. kerületi Helikopter úton ütközött össze két autó. A balesethez kivonultak a tűzoltók, akik áramtalanították a járműveket és megkezdték a műszaki mentési munkálatokat. Az elsődleges információink szerint a balesetben két ember megsérült, őket a mentők ellátják.

Megy a takarítás, estig marad a hóesés

A magyar úthálózatot fenntartó Magyar Közút még pénteken közölte, a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat az autópályákon, autóutakon és főutakon, majd a felüljárókon és hidakon kezdik meg a munkagépek, ezt követik a településeket összekötő mellékutak, illetve alacsony forgalmú bekötőutak takarítása. Az intenzívebb havazással együtt elsősorban Vas, Zala és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a szél is felerősödhet, ami hófúvásos szakaszokat is eredményezhet. Hófúvások a legproblémásabbak, az erős szél folyamatosan visszahordhatja a havat a burkolatra. A téli hóeltakarításban és síkosságmentesítésben dolgozó nehézgépjárművek fordulóköre pedig akár 2-5 óra is lehet, ezen időszak alatt a várható időjárástól függően akár újabb 5-10 centiméternyi hó is hullhat a burkolatra. A Magyar Közút valamennyi térségben 0-24 órás szolgálatot teljesít az utakon.

A Met.hu (Országos Meteorológiai Szolgálat) szerint szombat éjfélig országszerte folytatódik a havazás, síkvidéken az ország északnyugati felében 2-7 centi, a délkeleti felében 7-20 centi hóra lehet számítani.