Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"Az Egyesült Államok ezen vádjai abszolút megalapozatlanok. Oroszország maradéktalanul teljesíti az ENSZ Biztonsági Tanácsa határozataiból fakadó kötelezettségeit" - mondta Morgulov az orosz állami hírügynökségnek Újdelhiben.

A magas rangú diplomata hozzátette, hogy az ENSZ szankcióügyi szakbizottságai semmilyen kifogást nem fogalmaztak meg Oroszországgal kapcsolatban Észak-Korea viszonylatában. (Egyszerre ugrott Észak-Koreának és Oroszországnak Trump.)

Morgulov emellett egy, az indiai fővárosban csütörtökön megrendezett nemzetközi fórumon légből kapottnak nevezte azokat a híradásokat, amelyek szerint Moszkva támogatja az afganisztáni tálibokat. Rámutatott, hogy Oroszország az afgán kormánytól nem kapott arra vonatkozó bizonyítékokat, hogy a tálibok orosz támogatásban részesülnének.

"Igen, kapcsolatban állunk velük (a tálibokkal), de kizárólag az állampolgáraink afganisztáni biztonságával kapcsolatban. Nem nyújtunk támogatást a táliboknak" - hangoztatta az orosz külügyminiszter-helyettes.

Fotó forrása: Reuters