Éjszaka főleg az északkeleti harmadban lehetnek felhősebb körzetek, emellett nagyrészt derült vagy fátyolfelhős lesz az ég. Nagy területen párássá válik a levegő, helyenként köd is képződhet. Kedden a párásság megszűnése után az ország túlnyomó részén gyengén felhős, napos időre számíthatunk, de nyugaton megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és délután elszórtan gyenge eső, zápor valószínű.

Éjszakára veszít erejéből a légmozgás. Kedden mérsékelt marad a délies áramlás, az Alpokalja térségében északnyugatira fordul a szél, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszaki hőmérséklet általában 4 és 10 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden jobbára 15 és 21 fok között alakul, de északnyugaton pár fokkal hűvösebb is lehet.

Szerdán a hajnali párásság, köd megszűnése után a Dunántúl nagyobb részén többnyire erősen felhős idő várható, másutt általában néhány órára kisüt a nap, ám helyenként tartósabban megmaradhat a köd, illetve a rétegfelhőzet. Számottevő csapadékra nem kell számítani. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul.

Csütörtök reggelre nagy területen alacsonyszintű rétegfelhőzet, illetve köd képződik. Napközben átmenetileg vékonyodik, szakadozik, majd délután északnyugat felől ismét erősen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és egyre több helyen valószínű eső, zápor. Az északnyugatira, nyugatira forduló szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között várható - írják a meteorológusok.