Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A héten megvette a budapesti, Dobogóként emlegetett területen a kormány a dél-budai szuperkórház telkét. A beruházásra eddig 4 milliárd forintot költöttek, az 1700 férőhelyes kórház felépítése akár a 140-150 milliárd forintba is kerülhet - ismertette a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A helyszínválasztásról elmondta, hogy ezt Noll Tamással építész, a MOM Park tervezőjével egyeztetve választották ki, a három lehetséges helyszín közül. Az egyik a Szent Imre Kórház volt, azonban kézenfekvőbb volt új helyszínt találni. Nem tartja összeférhetetlennek, hogy Dél-Budán a választott telek egy korábbi fideszes önkormányzati képviselő, Tamás László tulajdonában volt, aki 2010 után a Fővárosi Közgyűlés gazdasági bizottságának külsős tagjaként dolgozott.

A kormány emellett átszervezné a sportorvosi ellátást is. A sportorvosi igazolások kiállításába és az ellátásba bekapcsolódhatnának a házi orvosok is.

Az elkövetkező években 700 milliárd forintot költenek majd a budapesti egészségügyre a tervek szerint. A 40 milliárd forintos keretösszegű Egészséges Budapest programról már döntöttek is. Ennek része egy 20 milliárd forintos egészségügyi eszközbeszerzés is.