Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A referendum akkor érvényes, ha azon a szavazásra jogosultak több mint fele, azaz legalább 11 875 fő részt vesz- számolt be az MTI. A voksolás eredményes, ha a szavazóknak több mint fele az adott kérdésre azonosan válaszol. Mivel a 11 kérdésre adott szavazatokat külön-külön összesítik, az érvényességi küszöb átlépése ellenére egyes kérdésekben eredménytelen is lehet a voksolás.

A kérdések között szerepel, hogy a képviselő-testület alakítsa-e át a hulladékgyűjtésről szóló rendeletét, írjon-e ki nyílt pályázatot a piac, a temetkezés, a parkolás, az ingatlangazdálkodás, a hirdetésszervezés, a közétkeztetés és az élményfürdő üzemeltetésére.

Azt is kérdezik a választópolgároktól, egyetértenek-e azzal, hogy az önkormányzattal kapcsolatos magánvádas perek költségeinek megtérítésé közpénzből ne történhessen, illetve töröljék az önkormányzat javára az esztergomi ingatlanokra bejegyzett elővásárlási jogokat.

A népszavazást az Esztergomi Lokálpatrióták Egyesülete, a Haladó Esztergomért Egyesület, a Jobbik, az LMP és az MSZP közösen kezdeményezte.