Eü-pénztárak: hónapok óta nem tárgyalnak a magánbefektetőkkel

Kedden ismét egyeztetnek a kormánykoalíció pártjai a törvényről.
Szigeti Ildikó, 2008. március 21. péntek, 15:28
Fotó:

Úgy tudni, csak a húsvéti ünnepek idejére függesztik fel az egyeztetéseket az egészségbiztosítási törvény kapcsán. A koalíciós pártok kedden ismét tárgyalóasztalhoz ülnek, hogy megvitassák, mi legyen a sorsa a februárban másodszorra elfogadott pénztártörvénynek.

Információink szerint a megbeszélések középpontjában nem a jogszabály finomításának módja áll, hanem az, hogy visszavonják-e magát a törvényt, és ha igen, mikor.

A referendum óta egyébként a korábbinál is kisebb érdeklődést mutatnak a befektetőként szóba jöhető biztosító társaságok. Többségük kizártnak tartja, hogy 49 százaléknál kisebb tulajdonrészre pályázna, ha esetleg efféle kompromisszumos javaslattal állna elő a kabinet.

Mindeközben több hónapja nem egyeztetett a szaktárca az egészségpénztárak leendőnek vélt befektetőivel - értesült a Napi Online.
A minisztériumban óva intettek az összeesküvés-elméletek gyártásától. Az egészségügyi tárca szűkszavú tájékoztatása alpján ugyanis semmi különös nem történt: mint mondják, a megbeszélések a törvény elfogadásáig zajlottak ugyanúgy, mint az összes többi szakmai szervezettel. A hamarosan kinevezésre kerülő kormánybiztos feladata lesz a potenciális befektetőkkel való további tárgyalás. A minisztériumban arra is felhívták a figyelmet, hogy eddig sem a befektetőkkel álltak kapcsolatban, hanem a potenciális befektetőket tömörítő MABISZ-szal.

HOZZÁSZÓLÁSOK