Szenvedélyes szerelembe estek a magyarok az EU-val

A magyarok több mint háromnegyede hasznosnak tartja Magyarország EU-tagságát, még a fideszesek körében is kétharmad azok aránya, akik szeretik az uniót.
Komócsin Sándor, 2019. május 6. hétfő, 09:29
Fotó: Getty Images

A magyarok több mint háromnegyede előnyösnek tartja hazánk európai uniós tagságát - írja a 24.hu a Závecz Research friss felmérése alapján. A megkérdezettek 17 százaléka minősítette nagyon előnyösnek, 59 százalékuk pedig előnyösnek a magyar EU-tagságot. Az ellenzéki szavazók 88 százaléka előnyösnek tartja a belépést, a Fidesz-szavazók 63 százalék előnyösnek, 10 százalékuk nagyon előnyösnek gondolja Magyarország uniós tagságát.

A legkevésbé az 50-59 éves korosztály lelkesedik az EU-tagság iránt: bár még közöttük is 65 százalék tartja jónak ezt, de ebben a korosztályban vannak a legtöbben, 24 százaléknyian, akik szerint az inkább hátrányokkal járt.

Egy ötös skálán a legmagasabb osztályzatot (3,4) a 18 és 29 év közöttiek adták arra, mennyire teljesültek az EU-val kapcsolatos várakozásaik, a legrosszabbat (3-ast) az általános iskolai végzettséggel vagy azzal sem rendelkezők, illetve a községben élők. Mind a Fidesz-szavazók, mind az ellenzékiek átlagos osztályzata 3,2 volt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Panzerkraftwagen_Drei, 2019.05.08 09:44

"a Závecz Research friss felmérése alapján"

De azért ha valaki fölvetné a népszavazás kérdését az EU-tagságról, mindjárt összeszarná magát politikai "elitünk" áljobbostul, álbalostul, médiástul.

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html