Már a következő uniós ciklus pénzköltésére készül a kormány

A kormány határozatot hozott a 2021-2027 uniós programozási időszakra való felkészülés keretében, új forráselosztási eszközök kidolgozásáról. Egyebek mellett egyszerűsített elszámolást kívánnak bevezetni - derül ki a Magyar Közlönyben megjelent jogszabályból.
Németh Géza, 2019. február 28. csütörtök, 15:22
Fotó: AFP

A kormány egyetért azzal, hogy a forráselosztási mechanizmus felülvizsgálata és új eszközök kidolgozása szükséges a következő uniós költségvetési időszakra. Ezeket az innovációért és technológiáért felelős miniszternek kell kidolgoznia, de a munkába be kell vonnia az európai uniós források felhasználásával kapcsolatos irányító hatósági feladatok ellátására kijelölt minisztereket is - olvasható a közlönyben.

Az innovációért és technológiáért felelős miniszter első feladata az, hogy - az uniós és hazai szabályozási környezet, valamint a sikeres nemzetközi példák figyelembevételével - tegyen javaslatot a feltételesen visszatérítendő támogatások keretrendszerének kialakítására.

A kormány úgy véli, hogy az adminisztratív terhek csökkentése érdekében ki kell terjeszteni az egyszerűsített elszámolási módszerek alkalmazását. Ezt is az említett miniszternek kell kidolgoznia ez év végéig.

A kormány egyetértett azzal, hogy az európai uniós forrásból támogatott, közvetlen vagy többségi állami vagy önkormányzati tulajdonon megvalósítandó infrastrukturális beruházások esetén - a projektek elszámolható összköltségéhez, támogatási összegéhez vagy más szemponthoz kötött - független értékelemzés alkalmazásának bevezetése szükséges. Erről augusztus 31-ig kell jelentést tenni.

Végül ki kell dolgozni annak módját, hogy a 2014-2020 közötti programozási időszakban a többlet-kötelezettségvállalások vagy a visszahulló források terhére miként lehet pilot programokat indítani.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2019.02.28 18:57

Ezek ellopják a jövőt is, ha nem figyel a világ. Előbb-utóbb még Amerikát is végigrabolják.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html