Ezekre a projektekre kér sok pénzt a kormány az EU-tól

A kormány közzétette a Magyar Közlönyben azoknak a nagy projekteknek a listáját, amelyeket a 2014 és 2020 közötti programozási időszakban uniós forrásból kíván megvalósítani, de még nem nyújtották be azokat jóváhagyásra az Európai Bizottsághoz. Már futó beruházások is szerepelnek a felsorolásban.
Németh Géza, 2019. március 4. hétfő, 14:57
Fotó: Napi.hu

Az idén engedélyezésre benyújtandó beruházások között két tiszai is szerepel. Az első a Felső-Tisza árvízvédelmi rendszerének kiépítése (Tisza-Túr tározó), valamint a nagyvízi meder vízszállító képességének javítása a szolnoki vasúti híd és Kisköre közötti szakaszon. Budapest ivóvízellátó hálózatának fejlesztése is ott van a listán.

Az útberuházások a következők: az M30-as autópálya Miskolc-Tornyosnémeti közötti szakaszának megvalósítása, az M2-es gyorsforgalmi út négysávúsítása Budapest és Vác között, az M6-os folytatása Bóly és Ivándárda (az országhatár) között, a 83-as számú főút fejlesztése Pápa és Győr (az M1-es autópálya) között, az M0-ás autóút Déli szektor fejlesztése, rekonstrukciója (I. ütem, a Deák Ferenc mederhíd felszerkezet cseréje nélkül).

Végül szerepel az engedélykérő listán a MÁV-Start Zrt. gördülőállományának fejlesztése, további 8 darab nagy kapacitású elővárosi motorvonat beszerzésével.

A kormány a határozatában felhívja az európai uniós források felhasználásával kapcsolatos irányító hatósági feladatok ellátására kijelölt minisztereket, hogy negyedévente tájékoztassák az innovációért és technológiáért felelős minisztert a nagyprojektek Európai Bizottság általi jóváhagyására irányuló kérelmei előkészítésének állásáról. Az utóbbi miniszternek pedig öt nappal később jelentenie kell az előkészítést a kormánynak.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2019.03.04 15:21

A tetves fidesznek van pofája uniós pénzt kérni?
Az EU pedig jó nagy hülye, ha ennek a tolvaj bagázsnak pénzt ad.
Tényleg szálljunk ki az unióból, ha annak az a lényege, hogy a magyar politikus mégtöbbet lopjon, és a magyar polgár ne jusson semmire.
Azért kár uniós tagnak lenni, hogy orbán mindent ellopjon.
Magyarországot b@sszák ki az unióból, nem érett rá!
Magyarország politikusai tolvajok, a nép meg hülye, semmi keresnivalója egy rendes szövetségben.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html