Eurázsiai jegybanki hálózathoz csatlakozott az MNB

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) csatlakozott az eurázsiai jegybanki hálózathoz az MNB keleti és déli nyitásának keretében - közölte a jegybank az MTI-vel hétfőn.
Szabó Zsuzsanna, 2018. május 14. hétfő, 18:20
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A közlemény szerint Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke hétfőn írta alá a csatlakozási dokumentumot a Central Bank Governors' Club of the Central Asia, Black Sea Region and Balkan Countries elnevezésű szervezethez, annak törökországi ülésén, Bodrumban.

Az 1998-ban létrejött Central Bank Governors' Club elsődleges célja a jegybankok közötti tapasztalatcsere élénkítése és az együttműködés mélyítése a féléves gyakorisággal szervezett találkozókon.

A kezdeményezést vezető török jegybank mellett a szervezet tagja a kínai és izraeli jegybank, valamint több V4 tagállam is: Lengyelország, Csehország, valamint Szlovénia központi bankja és a horvát jegybank.

A keleti és a déli nyitás keretében, törökországi látogatásán Matolcsy György egyetértési megállapodást írt alá Murat Cetinkayaval, a török jegybank elnökével, amelynek révén szorosabb együttműködés jön létre az MNB és a török jegybank között az információ-áramlás és a tudásmegosztás terén - írta az MNB.

A kép forrása: Napi.hu/Szabó Dániel

 

HOZZÁSZÓLÁSOK