Magyar pénzhamisítókat fogtak

A pénzhamisítás bűntette miatt indult ügyben Szlovákiában indult eljárás, amelyet a Legfőbb Ügyészség átvett, az így folytatott eljárásban a Tatabányai Járási Ügyészség nyújtott be vádiratot azzal a két magyar állampolgárságú férfival szemben, akik 100 darab hamis euróbankjegyet értékesítettek Szlovákiában - adta hírül a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.
Domokos László, 2020. július 16. csütörtök, 11:20
Fotó: Reuters - Képünk illusztráció.

A vádirat szerint a két férfi 2015. októberét követően szereztek 100 darab 100 euró címletű hamis bankjegyet, majd azokra vevőt kerestek. A férfiak a hamis bankjegyeket 2016. március 31-én Magyarországról Szlovákiába vitték, és aznap 4 ezer euróért értékesítették.

A bűncselekmény miatt Szlovákiában indult büntetőeljárás, a lefoglalt hamis bankjegyek jól sikerült hamisítványok, az eljárást Magyarország Legfőbb Ügyészsége átvette.

A Tatabányai Járási Ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a többszörös visszaesőnek minősülő férfit fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra, a büntetlen előéletű férfit börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra, valamint mindkét elkövetőt egyaránt 628,3 ezer forint összegű vagyonelkobzásra ítélje, továbbá a lefoglalt hamis bankjegyeket kobozza el. Az ügyészség indítványozta azt is, hogy a bíróság kötelezze a vádlottakat a nyomozás során felmerült mintegy 1,1 millió forint bűnügyi költség viselésére - olvasható a közleményben.

HOZZÁSZÓLÁSOK