Ütemezte a kormány a Veszprém kulturális fővárosi támogatását - frissített

Az Európa Kulturális Fővárosa 2023 cím viselésével összefüggésben 34 milliárd forintot juttatott a kormány Veszprémnek.
Németh Géza, 2020. december 22. kedd, 12:51
Fotó: MTI Fotó / Vasvári Tamás

A Magyar Közlönyben megjelent határozatban a kormány az Európa Kulturális Fővárosa 2023 cím viselésével összefüggésben, a programsorozatra történő felkészülést elősegítve, továbbá Veszprém Megyei Jogú Város és térsége fejlődését támogatva hagyta jóvá a 24 milliárd forintot. Ebből idén 500 millió, jövőre 22,5 milliárd, míg 2023-ban 11 milliárd forint használható fel.

A kormány nem először fordít súlyos milliárdokat erre a célra. A Napi.hu augusztusban adott hírt arról, hogy az Európa Kulturális Fővárosa 2023 programsorozatra történő felkészülést elősegítve, Veszprém Megyei Jogú Város és térsége fejlődését támogatva a kormány 49,5 milliárd, míg a Veszprémi Főegyházmegye részére 39 milliárd forintot hagyott jóvá.

Egy héttel ezelőtt pedig arról írtunk, hogy a Központi Maradványelszámolási Alapból 6 milliárd 661 milliót csoportosított át a kormány. Ebből az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címre 3,3 milliárd forint jutott.

A projekt felelőse Navracsics Tibor, az Európa Kulturális Fővárosa program kormánybiztosa.

Hamza Gergely, az Európa Kulturális Fővárosa 2023 marketing és kommunikációs menedzsere azzal kereste meg portálunkat, hogy a kormány által augusztusban előirányzott 49,5 milliárd forint nem változott, a mostani 34 milliárd forint csak az előbbi keret konkretizálása, illetve ütemezése.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

sziddha, 2020.12.22 13:27

Úgy tűnik mintha az orbáni- PR rezsim ész nélkül tolná a KÖZ pénzét az ilyen buli jellegű ügyekbe !?
Ilyen a jövő évre tervezett vadászati világkiállítás is amely csak nyeli a KÖZ pénz 10 milliárdokat ! Mint a stadionok !
Orbán uraság a napokban hirdetett 2021 végéig járvány vészhelyzetet ! Hogyan lesz így vadászati kiállítás ?
Még az OLIMPIA sorsa is kérdéses jövőre !
Birka földön persze minden rendben ! A kolomp vezéreltek ballagnak szépen , csendben !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Susala, 2020.12.22 13:18

Ez a város még simliskáé... szarbángeci úgy látszik valamiért fizet neki mint a katonatiszt...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html