Hatalmas pénzszórást tervez a kormány

A kormány az év végéig elköltené az erre a költségvetési ciklusra előirányzott teljes 8923 milliárd forintnyi uniós támogatást és szeretné, ha ebből az Európai Bizottság mintegy 750 milliárdot már át is utalna ekkorra.
Németh Géza, 2018. augusztus 15. szerda, 11:59
Fotó: Pixabay

Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat felhívja az emberi erőforrások miniszterét, a Miniszterelnökséget vezető minisztert, a pénzügyminisztert, az innovációért és technológiáért felelős minisztert, valamint az agrárminisztert, hogy gondoskodjanak az általuk kezelt programok teljes összegére (ez pontosan 8923,46 milliárd forint) vonatkozó kötelezettségvállalás megtételéről. A határidő az év utolsó napja.

Ekkorra - a lehívási munkaterv szerint - az Európai Bizottságnak - minimum 3 milliárd 113,9 millió eurót (közel ezer milliárd forintot) kellene átutalnia Magyarország számára.

A kormány most ennek a 75 százalékát tűzte ki célul. Ahhoz, hogy ez teljesüljön, az ahhoz hozzájáruló munkatársak 2-6 havi bért kapnak - céljuttatásként, azaz jutalomként - az érintett minisztériumokban.

A kép forrása: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK