Év végéig nem kapnak pénzt a nemzet színészei - zárolták a számlát

Nem kapták meg a címmel járó havi juttatásukat októberben a nemzet színészei – írta a Blikk. A tizenkét színésznek élete végéig havonta 500 ezer forintot folyósít az állam, de a pénz ebben a hónapban nem érkezett meg a számlájukra.
NAPI, 2011. október 19. szerda, 10:11
Fotó: Napi.hu

A Blikknek több színész is megerősítette, hogy nem érkezett meg a járandóságuk, de sem értesítést, sem magyarázatot nem kaptak arra, hogy miért maradt el a nemzet színészeinek járó tiszteletdíj októberi kifizetése. A Blikk információi szerint ebben a tizenkét ismert színész hiába várta a szokásos 500 ezer forintos összeget.

Az utalás elmaradását megerősítette a címet 2000, illetve 2001 óta birtokoló Berek Kati és Avar István is. A megrendült egészségi állapotú Szabó Gyula felesége elmondta, hogy juttatást eddig rendszerint a hónap elején folyósították, de most október 18-ig nem érkezett meg. A kimaradásról azonban semmilyen értesítést sem kaptak.

A Blikk érdeklődött a Nemzeti Színháznál, onnan azonban továbbirányították az újságot a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Kultúráért Felelős Államtitkárságához, a Nefmitől viszont nem kaptak választ írásban beküldött kérdéseikre. Ugyanakkor Szabó Gyula felesége hozzátette: a Nemzeti Színháznál azt is mondták nekik az érdeklődésükre, hogy a számlát zárolták és nem biztos, hogy az idén még érkezik átutalás.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2011.10.19 10:38

Ismét egy szarvashiba, hisz az államnak szállítók és az államot finanszirozó befektetők is elgondolkoznak, hogy vajon az ő kifizetéseiket mikor zárolja az állam ???
Az a minimum, hogy egy kormány mindenáron fenntartja azt a képet, hogy az állam fizetőképes, márpedig ha a nemzet szinészeire nincs havi hat millió akkor még mire nem lesz ???
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html