A Blikknek több színész is megerősítette, hogy nem érkezett meg a járandóságuk, de sem értesítést, sem magyarázatot nem kaptak arra, hogy miért maradt el a nemzet színészeinek járó tiszteletdíj októberi kifizetése. A Blikk információi szerint ebben a tizenkét ismert színész hiába várta a szokásos 500 ezer forintos összeget.

Az utalás elmaradását megerősítette a címet 2000, illetve 2001 óta birtokoló Berek Kati és Avar István is. A megrendült egészségi állapotú Szabó Gyula felesége elmondta, hogy juttatást eddig rendszerint a hónap elején folyósították, de most október 18-ig nem érkezett meg. A kimaradásról azonban semmilyen értesítést sem kaptak.

A Blikk érdeklődött a Nemzeti Színháznál, onnan azonban továbbirányították az újságot a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Kultúráért Felelős Államtitkárságához, a Nefmitől viszont nem kaptak választ írásban beküldött kérdéseikre. Ugyanakkor Szabó Gyula felesége hozzátette: a Nemzeti Színháznál azt is mondták nekik az érdeklődésükre, hogy a számlát zárolták és nem biztos, hogy az idén még érkezik átutalás.