Riadót fújt Orbán Viktor - itt a bejelentés

Okunk van az aggodalomra, kifejezetten veszélyes évek eljövetelét várom, ezért komoly lépéseket kell tenni. A klímaválság, a demokrácia hanyatlása és az európai gazdaság fölött gyülekező baljós árnyak miatt riadót kell fújni - fogalmazott 22. évértékelő beszédében vasárnap délután Orbán Viktor miniszterelnök.
Szepesi Anita, 2020. február 16. vasárnap, 16:31
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Politikai divattá vált a klímavédelem, de ha féltjük a Földünket, akkor ideje beszéld helyett cselekedni, ezért klímavédelmi akciótervet fogadott el a kormány a héten. Ennek értelmében 2030-ra a Magyarországon előállított energia 90 százalékban szén-dioxid mentes lesz - mondta többek között a miniszterelnök, hozzátéve, hogy ebből látszik, hisznek abban, hogy ez még rajtuk lesz számon kérhető.

Július 1-vel megkezdik az illegális hulladéklerakók felszámolását, betiltják az egyszer használatos műanyagokat, megteremtik a lehetőségét az üveg- és műanyagpalackok, fémdobozok visszaváltásának. Megvédik a folyókat a külföldről ideérkező hulladékoktól, a Dunát és a Tiszát megtisztítják a műanyaghulladéktól - részletezte az akciótervet Orbán.

Szigorral lépnek fel a multikkal szemben a környezetbarát technológiák alkalmazása érdekében. A következő 2 évben 32 milliárd forinttal támogatják a kkv-kat a megújuló energia termelése érdekében.

Minden újszülött után 10 fát ültetnek, így 2030-ra az ország 27 százalékát erőd borítja majd.

A következő 10 évben meghatszorozzák a naperőművek kapacitásárt, támogatják az olcsó elektromos autók megjelenést és 2022-től csak elektromos buszokat engednek a városi  forgalomba.

Bevezetik a zöld államkötvényt.

A családvédelmi akcióterv sikerei kapcsán Orbán Viktor statisztikákat idézett:

1. A babaváró hitel a 10. legnépszerűbb kifejezés a Google Analytics szerint.

2. Több mint 100 ezren jutottak babaváró hitelhez, csak 19 százalékuk budapesti, tehát nagyok a tartalékok.

3. A nagycsaládos autóvásárlási igényeit a kereskedők alig győzik.

4. Minden munkanapra 10 új bölcsődei hely jött létre.

A népesség csökkenésének megállításához azonban át kell lépni a Rubikonon - fogalmazott a miniszterelnök, aki szerint ehhez olyan országot kell építeni, ahol a gyerekesek anyagilag is jobban járnak, mint a gyerektelenek.

Tudjuk mit kell tenni, csak azt nem tudjuk, hogy lesz-e elég pénzünk erre - fogalmazott Orbán, majd felsorolta, ideális esetben melyek lennének ezek a teendők:

  • be kell vezetni a 3 gyerekes anyák számára is az szja mentességet
  • a szülés utáni első félévben az átlagjövedelem 100 százalékát kell biztosítani a jelenlegi 70 százalék helyett
  • gyesen, gyeden lévőknek is legyen ingyenes a kresz- és a nyelvvizsga

De csak addig nyújtózkodhatunk, ameddig a takarónk ér, különösen az előttünk álló évtizedben - tette hozzá Orbán.

A feketelevest, a baljós árnyakat az jelenti, hogy az európai, különösen az eurózóna gazdasága megállt. A magyar áruk 85 százaléka azonban ebbe a térségbe irányul. A munkahelyek védelem érdekében ezért adócsökkentésre kell készülni, a kisvállalkozási adót és a munkát terhelő adót csökkenteni fogjuk és nyugdíjak értékét meg fogjuk őrizni - fejtette ki a miniszterelnök.

Az euró bevezetéséről pedig azt mondta, ne üljünk fel olyan vonatra, amelyről nem tudjuk, hogy hova megy.

A miniszterelnök további sommás megállapításai:

  • A liberális nem más, mint diplomás kommunista.
  • Az utolsó 10 évünk volt a legsikeresebb 10 az elmúlt 100 év történetében.
  • Nem nekünk van jövőnk Európában, hanem mi vagyunk Európa jövője. 
Orbán Viktor évértékelőjén hivatalosan is bejelentette a nemzeti konzultációt, az MTI tudósítása szerint úgy fogalmazott, erre "ismét a kényszer visz rá bennünket".

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

znojmo, 2020.02.20 10:00

Az Orbán idézet teljességgel, jó kis firmától idéz: Idézni csak pontosan illik. A végét nem merte kimondani.

?Nincs olyan, hogy liberális. A liberális az egy diplomás komcsi, aki nigger gondolatokat gondol.? (There's no such thing as a liberal. A liberal is a commie with a college education thinking negro thoughts.)

szerintem meg az illiberális diplomás náci!

Ki lenne ma az MSZMP első titkára, ha nincsen rendszerváltás? Orbán Viktor!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Borisz1106, 2020.02.19 09:57

Hát itt meg mi történt? A moderátor virtuális radírpókja törölt minden kommentet?
Érdekes :-))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html