Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Haza és Haladás Egyesület elnöke az Együtt 2014 kormányzásértékelő rendezvényén a budapesti Millenáris parkban úgy fogalmazott: a jelenlegi kormány 2010-ben reményt kínált, de reménytelenséget hozott, százezrek hagyták el miatta az országot, és milliók nem tudnak boldogulni miatta. Nekik mind vissza kell adni a reményt, azt üzenve: "gyere haza, maradj itthon, van itt jövőd!" - jelentette ki.
Bajnai Gordon azt mondta: az a feladatuk, hogy felépítsék és győzelemre vigyék a remény koalícióját. Szerinte Magyarországnak kormányváltásra, korszakváltásra és jó kormányzásra van szüksége.

Az MSZP-nek azonban nincs elég szavazója a kormányváltáshoz, nincs elég hitele a korszakváltáshoz és nincs elég szakértelme a kormányzáshoz, "mindegyikből van neki sok, de egyikből sincs elég" - közölte. Elismerte, hogy a szocialista párt eltökélt abban, hogy megújuljon, ám szerinte még mindig sok olyan terhet cipel magával, amely szavazók tömegét tartja távol, és milliónyi olyan ember van, aki kormányváltást akar, de nem szavazna az MSZP-re.

A volt miniszterelnök azt mondta: az Együtt 2014 "az út a kormányváltáshoz, a magyar politika korszakváltásához és a jó kormányzáshoz", ezért alakulnak párttá. Hozzátette: március 15-éig alkalmassá teszik az Együtt 2014 szervezetét arra, hogy bevonjanak mindenkit, aki támogatni akarja őket "munkával, szakértelemmel, pénzzel, szavazattal". "Sokan leszünk és jobbak leszünk, mint a régi politika képviselői" - hangoztatta.

Bajnai Gordon arról is beszélt, hogy a kormányoldal eddig kétszázmillió forintot fordított arra, hogy hazug állításokkal, plakátkampánnyal lejárassa őt. "Ha Orbán Viktor engem tekint kihívójának, tart tőlem, megértem, adok rá okot, megígérem" - mondta, megismételve, hogy vitára hívja ki a miniszterelnököt azért, hogy szembesítse annak a Magyarországnak a véleményével, amelyet nem ismer.
Kitért arra is, elfogadja, hogy technokratának nevezik, ha ez azt jelenti, hisz a tényekben, a szakértelemben, abban, hogy a tettek fontosabbak a szavaknál. De - folytatta - hisz abban is, hogy Magyarország gyarapodhat, ezért tért vissza a politikába tavaly október 23-án.

Bajnai Gordon elmondta, tisztában van felelősségével, ezért nem enged céljaiból: a kormányváltásból, abból, hogy egyetlen nagy erővé szervezze "a rezsim károsultjait", és abból, hogy elkészítsék a jó kormányzás programját.
"Ha erős lesz az Együtt 2014, erős lesz az ellenzéki összefogás is, ezért dolgozom" - mondta. Beszédét - amelyet többször szakított meg taps - azzal a kéréssel zárta, hogy minél többen csatlakozzanak "a remény koalíciójához".