Extra munkaszüneti nap lesz pénteken a fél országban

Július elseje a fél ország számára munkaszüneti nap, ekkor van ugyanis a köztisztviselők napja és a Semmelweis-nap. Így pénteken nem lehet hivatali ügyeket intézni, és zárva tartanak a patikák, a szakrendelők és háziorvosi rendelők többsége is.
Napi.hu, 2016. június 29. szerda, 09:36
Fotó: Napi.hu

A közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény értelmében a Közszolgálati Tisztviselők Napja a kormánytisztviselőknek munkaszüneti nap - olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közleményében.

2016. július 1-jén, pénteken, azaz a közszolgálati tisztviselők napján a NAV ügyfélszolgálatai is más közigazgatási hivatalokhoz hasonlóan zárva tartanak és nem lesz elérhető telefonon a NAV általános tájékoztató rendszere, és a NAV ügyfél-tájékoztató és ügyintéző rendszere. A hét többi napján az ügyfélfogadás és az ügyintézés rendje változatlan. Zárva tartanak ekkor a kormányablakok, a megyei és fővárosi kormányhivatalok által fenntartott okmányirodák, az önkormányzatok hivatalai, a polgármesteri hivatalok.

Az NAV ügyfélszolgálatok címe és nyitvatartási rendje megtalálható a NAV honlapján az ügyfélszolgálatok menüpontban. A köztisztviselők napja a NAV vám- és pénzügyőri, illetve bűnügyi szakterületének munkarendjét nem érinti - olvasható a közleményben.

Július elseje az egészségügy ünnepe is, ekkor tartják a Semmelweis-napot. Zárva lesz a gyógyszertárak többsége, valamint zárva tartanak a háziorvosi rendelők és szakrendelők is július 1-jén. A Semmelweis-nap az egészségügyben dolgozók számára munkaszüneti nap, de a mentők július 1-én is teljes kapacitással dolgoznak, országszerte 753 mentőegység riasztható, ami közel 1700 mentődolgozó (mentőorvosok, mentőtisztek, mentőápolók, mentőgépkocsi-vezetők, mentésirányítók) egyidejű szolgálatát jelenti - közölte a z Országos Mentőszolgálat.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarTosPista, 2016.06.29 11:41

@Remete53:
Semmelweis-nap. Na, ebben most igazad van. :D
Ebben azért nincs:
"Ha nincs mibe belekötnöd, hát kreálsz egy ilyen marhaságot. Ez jellemző nagyságodra!"
Nem belekötök, hanem előadom a véleményem.
Kötözködni te szoktál, mert megint nem a cikkre a reagáltál, hanem a kommentre.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Remete53, 2016.06.29 10:58

@tarTosPista: Eszedbe sem jutott, hogy az orvosok a Semmelweis-nap miatt tartanak munkabeszüntetést!
Ha nincs mibe belekötnöd, hát kreálsz egy ilyen marhaságot. Ez jellemző nagyságodra!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tarTosPista, 2016.06.29 10:21

Érdekes, hogy az orvosi rendelőben ki van írva, hogy a pénteki rendelés emiatt elmarad.
Pedig a háziorvosunk nem állami alkalmazott, hanem vállalkozási, BT formában végzi a tevékenységét.
Vagyis vállalkozó, és nem közszolga. De hát ugye miért is dolgozna, ha van egy jó hivatkozási alapja, hogy ne kelljen rendelnie.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html