Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény értelmében a Közszolgálati Tisztviselők Napja a kormánytisztviselőknek munkaszüneti nap - olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közleményében.

2016. július 1-jén, pénteken, azaz a közszolgálati tisztviselők napján a NAV ügyfélszolgálatai is más közigazgatási hivatalokhoz hasonlóan zárva tartanak és nem lesz elérhető telefonon a NAV általános tájékoztató rendszere, és a NAV ügyfél-tájékoztató és ügyintéző rendszere. A hét többi napján az ügyfélfogadás és az ügyintézés rendje változatlan. Zárva tartanak ekkor a kormányablakok, a megyei és fővárosi kormányhivatalok által fenntartott okmányirodák, az önkormányzatok hivatalai, a polgármesteri hivatalok.

Az NAV ügyfélszolgálatok címe és nyitvatartási rendje megtalálható a NAV honlapján az ügyfélszolgálatok menüpontban. A köztisztviselők napja a NAV vám- és pénzügyőri, illetve bűnügyi szakterületének munkarendjét nem érinti - olvasható a közleményben.

Július elseje az egészségügy ünnepe is, ekkor tartják a Semmelweis-napot. Zárva lesz a gyógyszertárak többsége, valamint zárva tartanak a háziorvosi rendelők és szakrendelők is július 1-jén. A Semmelweis-nap az egészségügyben dolgozók számára munkaszüneti nap, de a mentők július 1-én is teljes kapacitással dolgoznak, országszerte 753 mentőegység riasztható, ami közel 1700 mentődolgozó (mentőorvosok, mentőtisztek, mentőápolók, mentőgépkocsi-vezetők, mentésirányítók) egyidejű szolgálatát jelenti - közölte a z Országos Mentőszolgálat.