Extra szabadságot kapnak a nemdohányzók egy magyar városban

A szentesi önkormányzati dolgozók szabadnapot kapnak, ha nem dohányoznak. Aki pedig a jövőben leszokik, az is megkapja az extra szabadságot.
Csernátony Csaba, 2018. május 21. hétfő, 14:45
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Kivételes módszerrel jutalmazza a nemdohányzó munkatársakat a szentesi önkormányzat: évente egy szabadnapot kapnak azok, akik nem gyújtanak rá és szentesi helyhatósági intézménynél vagy gazdasági társaságnál dolgoznak - írja a Délmagyar.hu, a Csongrád megyei lap online kiadása.

A szentesi városháza fogadta el az erről szóló szabályt (pdf). A kezdeményezője az egyik képviselő, Rébeli-Szabó Tamás, aki már hónapokkal ezelőtt vetette fel az ötletet. Első körben Sztantics Csaba jegyzővel egyeztetett és arra jutottak, hogy a szabadságok esetében a vonatkozó jogszabályokat kell alkalmazni, a képviselő-testület csak javaslatot tehet. Azóta viszont átnézték a jogszabályokat és végül úgy látták, hogy nincs akadálya a nemdohányzóknak adható extra szabadsággal.

A cikk szerint az érintett önkormányzati cégeknél szervezeteknél írásban jelezték a dolgozók, hogy szeretnének élni a lehetőséggel és nem volt példa arra, hogy valaki vissza akart volna élni a lehetőséggel. Volt olyan dolgozó is, akinek egy szabadnap nem ér annyit, hogy leszokjon a dohányzásról. A szentesi szabályozás szerint, aki leszokik a dohányzásról, az szintén kap egy szabadnapot.

HOZZÁSZÓLÁSOK