Ez vár a magyar gazdaságra - itt a friss prognózis

A Pénzügykutató Zrt. munkatársai szerint az idén, a kedvező külső konjunktúra mellett, az erőteljes belső ösztönzők hatására a válság utáni időszakot nézve rekordmértékű növekedést érhet el a magyar gazdaság, a GDP 4,4 százalékkal bővülhet - mondta Várhegyi Éva, a cég tudományos tanácsadója szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.
Szepesi Anita, 2018. szeptember 26. szerda, 12:47
Fotó: Napi.hu

Jelezte: ez a nemzetközi trendhez egyre kevésbé illeszkedő, laza monetáris politika mellett valósulhat meg, amely alacsony, esetenként negatív reálkamatokkal és gyengülő forintárfolyammal ösztökéli a gazdaságot.

Az infláció már nyáron átlépte a 3 százalékos célértéket, és a külső finanszírozási többletet is egyre inkább a beáramló uniós támogatások tartják fenn. A gazdaság erős dinamikája, a növekvő foglalkoztatás, a nagyobb bérek mellett bővülő adóalapok elősegítik, hogy az éves államháztartási hiány a 2,4 százalékos célérték alatt legyen. Ezzel együtt az adósságráta is csökkenő pályán marad - mondta Várhegyi Éva az MTI tudósítása szerint.

Fotó: Napi.hu/Kiss Gergő

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lomb, 2018.09.26 16:54

Mit nem mondd a Pénzügykutató? 4,4% GDP bővülés várható, csökkenő adósságpálya, pozitív fizetési mérleg mellett? mindezt az erős külföldi ellenzék hatalmas, koncentrált támadásai közepette? Valamit tudhatnak a fidesznél a gazdaságról ellentétben a böszmékkel! (a GKI tudorai, vagy tutorai(?) ebben az évben is módosítani voltak kénytelenek - immár harmadszor - az "előrejelzéseiket" - természetesen fölfelé) A böszmék mit meg nem adtak volna ilyen számokért!?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matura, 2018.09.26 13:43

A gazdaságot az előre finanszírozott, de kétségessé vált EU-s projektek éltetik, azaz légvárra épülnek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html