Ez a magyar nyugdíjasok legnagyobb gondja

A nyugdíjak tekintetében a problémát a nem folyamatos munkavégzés és a feketén foglalkoztatás jelenti Magyarországon - mondta Németh György szociológus-közgazdász a köztévében.
MTI, 2017. január 29. vasárnap, 10:46
Fotó: Napi.hu

A magyar nyugdíjrendszer annyiban jól működik, hogy aki végigdolgozza a negyven évet, az a keresetéhez képest viszonylag jó nyugdíjat kap. Ugyanakkor fontos az öngondoskodás is, aki ezt választja, annak több lehetősége is van: aki nem akar ezzel sokat foglalkozni, az választhatja a nyugdíjpénztárt, mások pedig nyithatnak egy nyugdíj-előtakarékossági számlát, és a legújabb lehetőség az üzleti biztosítóval kötött nyugdíjbiztosítás - sorolta.

A magyarok 60 százaléka egyáltalán nem tesz félre, nem takarít meg öregkorára, 36-40 éves korban a lakosság 67 százaléka még semmilyen nyugdíjcélú megtakarítással nem rendelkezik - derült ki az Union Biztosító felméréséből. A 700 ember megkérdezésével készült kutatás eredményeiből kitűnik, hogy minden harmadik magyar arra számít, a megélhetésért nyugdíjas korában is dolgoznia kell majd. A megkérdezettek 40 százaléka arra számít, hogy időskori nyugdíjként a jelenlegi fizetésének kevesebb mint felét kapja majd kézhez.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

laci_52, 2017.01.29 23:27

"A nyugdíjak tekintetében a problémát a nem folyamatos munkavégzés és a feketén foglalkoztatás jelenti Magyarországon"

Ez nagyon igaz! Rövidesen nyugdíjba megy a "minimálbéres generáció", akik a rendszerváltás óta minimálbérre vagy sehogyan sem voltak bejelentve illetve több évig munkanélküliek voltak. Nem biztos,hogy erről ők maguk tehetnek, de nem túl nagy összeget fognak látni a papíron, amikor meglátják, mennyi nyugdíjat állapítottak meg nekik...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html