Kikerülte a választ az Emberi Erőforrások Minisztériumának Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkársága arra a kérdésre, hogy lesz-e családipótlék-emelés - írja a portál.

Amit írtak, abból azonban a 24.hu arra következtet, hogy jövőre sem emelkednek ezek az összegek, hiszen azt hangsúlyozták, hogy a kormány egy rendkívül sokrétű családtámogatási rendszert épített fel, amelynek a családi pótlék csak egyetlen eleme. Éppen ezért az államtitkárság szerint nem célszerű a családoknak járó egyéb juttatásoktól elszigetelten, önállóan kezelni.

Az EMMI illetékes államtitkársága válaszában nyomatékosította, hogy a kormány a munkához kötött támogatásokat tartja hatékonynak.

Mi lesz a nyugdíjminimummal?

A kormány szerint nyugdíjbiztosítási szempontból nincs jelentősége a nyugdíjminimumra vonatkozó kérdésnek, ugyanis - mint az államtitkárság magyarázta -, csak akkor állapítanak meg ténylegesen ilyen alacsony összegű nyugdíjat, ha a nyugdíjigénylő kevés szolgálati időt ért el és részmunkaidőben dolgozott.

Alátámasztásul azt is megírták, hogy 2016-ban összesen 80 embernek állapítottak meg nyugdíjminimumot. Arra viszont már nem tértek ki, hogy az ONYF idei adatai szerint több mint 20 ezren lehetnek, akiknek 30 ezer forintnál kevesebb a nyugdíja.