Ez is lehetséges a 2018-as választáson

Az ellenzéki pártok között a Jobbik a legerősebb párt, de a baloldali tömböt sokkal többen támogatják - mondta Nagy Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője vasárnap reggel az M1-en.
MTI, 2016. július 3. vasárnap, 10:26
Fotó: Reuters

Az elemző szerint nagy a valószínűsége annak, hogy a baloldali pártok közösen indulnak a 2018-as országgyűlési választásokon. "A baloldali tömb, ha az ellenzéki tömböket nézzük, akkor még mindig jóval nagyobb a teljes népességen belül, mint a Jobbik" - mondta.

Megjegyezte azt is, hogy a Jobbik retorikájában nemrégiben történt egy változás: a radikalizmust megpróbálták levetkőzni, ami akár össze is zavarhatta a választóikat.

"Kifejezetten értelmiségi politikát próbálnak vinni, és inkább középre próbálnak helyezkedni" - tette hozzá.

Nagy Dániel szerint Vona Gábor, a Jobbik elnöke úgy látszik, elfelejtette: a politikai tömörülés alapvetően egy "protesztpárt" volt, az ereje abban rejlett, hogy sikerült a rendszerkritikus választókat megszólítania.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarTosPista, 2016.07.03 20:29

Azért lenne jó, ha a Jobbik is kormányozna egyszer, mert a hülye nép kapna egy újabb (sokadik) példát, hogy egyik párt sem jobb a másiknál, és ugyanaz történik bármelyiknél.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

laci_52, 2016.07.03 10:44

A Jobbik irányváltása csak Vonának volt jó, mert megszilárdult a pozíciója a párt élén, viszont eközben rengeteg szavazót elvesztettek, '18-ban örülhetnek majd, ha 10% rájuk szavaz.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html