Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az elmúlt két évben kedvező folyamatokat láthattunk Magyarországon, azonban meg akarunk arról bizonyosodni, hogy ezek hosszabb távon is tarthatók, elsősorban a fegyelmezett költségvetési politika és az üzleti környezet javulása - mondta Arnaud Louis a Reuters tudósítása szerint - írja a Portfolio.

A magyar osztályzatra adott kilátás pozitív, ami reménykedésre adhat okot - tette hozzá as Fitch közgazdásza. Arnaud kiemelte, hogy Magyarországnak továbbra is jelentős a külső adóssága, de az utóbbi években az gyorsan csökkent. Hangsúlyozta, hogy a kormány hozzáállása javult a vállalatokhoz, külön kiemelte a bankadó csökkentését 2016-tól.

Fontos jelzésként értékeljük, hogy javul az üzleti környezet, ami egyértelműen pozitív jel - mondta a hitelminősítő szakembere. Arnaud kitért arra is, hogy a magyar makrogazdasági környezet nagyon erős volt az utóbbi években, a növekedés kifejezetten jól alakult. Arra számítunk, hogy tovább csökken a költségvetési hiány és az államadósság, ezért adtunk pozitív kilátást Magyarországnak - mondta.