"Ez nem meggyőző" - elemző a magyar iparról

Bár szeptemberben kissé megtorpant az ipari termelés lendülete, a következő hónapokban fennmarad a dinamikus növekedés, ugyanakkor érdemi gyorsulásban sem lehet bízni - vélekedtek az MTI-nek nyilatkozó piaci elemzők a KSH előzetes jelentésének közzététele után, szerdán.
Dzindzisz Sztefan, 2017. november 8. szerda, 10:43
Fotó: Shutterstock

Suppan Gergely, a Takarékbank elemzője szerint a következő hónapokban dinamikus maradhat az ipari termelés növekedése egyrészt a tavalyi alacsony bázis, másrészt újabb kapacitások üzembe helyezése és fokozatos felfutása miatt, de az egyre erősebb európai konjunktúra hatására is.

Az ipari termelést a kirobbanó építőipari konjunktúra is támogathatja. A Takarékbank elemzője idén az ipari termelés 5 százalék feletti növekedésére számít. (Hatalmas ellenőrzésekre készül a hatóság - ők kerülnek a célkeresztbe.)

Ürmössy Gergely, az Erste Bank vezető makrogazdasági elemzője arra hívta fel a figyelmet, hogy havi összehasonlításban továbbra sem tűnik meggyőzőnek az ipar teljesítménye. Úgy véli, hogy az év hátralévő részében jelentős gyorsulásra nem érdemes számítani, az éves átlagos növekedési ütem 5 százalék körül alakulhat.

HOZZÁSZÓLÁSOK