Az Államadósság Kezelő Központ holnap fél 12-kor diszkont kincstárjegy aukciót tart, 50 milliárd forint értékben bocsátja ki a D120111 jelű papírt. A legutóbbi aukción a diszkont kincstárjegy hozama 6,2 százalékra rúgott.
Az ÁKK államkötvényt is kibocsát holnap, 2015/B jelű papírt 5 milliárd forint értékben dobják piacra.

Az Eurostat délelőtt 11 órakor négy mutatót is közzétesz a honlapján.

Az üzleti bizalmi indikátorban javulást várnak, az üzleti bizalmi indexek vegyesen mozdultak el decemberben az elemzők szerint.

A gazdasági bizalmi index 105,8 pontos lehet a novemberi 105,3 után, míg a fogyasztói bizalmi mutatót a novemberi mínusz 9,4 pont után mínusz 10,5 pontra várják az elemzők.

Az Eurostat tájékoztat a kiskereskedelmi forgalom novemberi alakulásáról is. Az közös pénznemet használó országokban novemberben 0,2 százalékkal bővült a forgalom októberhez képest a várakozások szerint szemben az előző havi 0,1 százalékos növekedéssel, míg az éves adat 2,1 százalékkal ugorhat meg az előző havi 1,4 százalékos bővülés után.

Németország délben publikálja az ipari rendelésállomány szezonálisan kiigazított értékét, ami novemberben 1 százalékra lassult a piac szerint az októberi 1,6 százalékról.

A tengerentúlról délután fél 3-kor érkezik az újonnan regisztrált munkanélküliek száma. Tavaly az utolsó héten a várakozások szerint 400 ezerrel nőtt az állástalanok tábora szemben az egy héttel korábbi 388 ezres adat után.