Ez várható szerdán

Publikálják a monetáris tanács legutóbbi kamatdöntő ülésének jegyzőkönyvét, tájékoztatnak az eurózóna építőipari teljesítményéről, a tengerentúlról pedig inflációs jelentés és lakáspiaci adat érkezik.
NAPI, 2010. november 16. kedd, 16:16
Fotó:

Az MNB szerdán teszi közzé honlapján az október 25-i kamatdöntő ülés rövidített jegyzőkönyvét. A várakozásoknak megfelelően a monetáris tanács változatlanul, 5,25 százalékon hagyta a jegybanki alapkamatot.


Délelőtt 10 órakor teszi közzé az Eurostat a szeptemberi építőipari adatokat, az elemzők szerint szeptemberben 8,5 százalékkal esett vissza a termelés az előző évhez képest az eurózónában.


Az Egyesült Államokból októberi inflációs adat érkezik, az elemzők arra számítanak, hogy a szeptemberi 1,1 százalékos éves ráta 1,3 százalékra emelkedhet.


A tengerentúlon lakáspiaci adatokat is publikálnak, a megkezdett építkezések évesített szintje 600 ezerre csökkenhet a szeptemberi 610 ezer után, míg a kiadott építési engedélyek éves száma 570 ezerre emelkedhet a szeptemberi 539 ezer után az elemzők szerint.

HOZZÁSZÓLÁSOK