Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szerdán délelőtt a magyar statisztikai hivatal a februári külkereskedelem részletes számait publikálja - a második hónapban soha nem látott, 816,4 millió eurós magasságba kapaszkodott a magyar külker-többlet. Délután pedig az MNB hozza nyilvánosságra az áprilisi kamatdöntő ülés jegyzőkönyvét: itt különösebb meglepetés nem várható, mivel Simor András elnök az ülés utáni sajtótájékoztatón elmondta, hogy csak a tartásra voksoltak a monetáris tanács tagjai.

Az eurózónából ugyanakkor több adatot is publikálnak: kora délelőtt derülnek ki az áprilisi német és a teljes eurózóna szolgáltatási és teljes körű beszerzési menedzser indexei - az 56-57 pont körüli értékeknél nem várható változás. A valutaunió kiskereskedelmi forgalmáról is szerdán kerülnek adatok napvilágra: a várakozások szerint márciusban éves alapon stagnálás volt, holott egy hónappal ezelőtt még 0,4 százalékos emelkedésről számolt be az Eurostat.

A tengerentúlról az ADP munkaerő-piaci statisztikát és az ISM nem feldolgozóipari indexet publikálják. Előbbi esetében a várakozások szerint 195 ezer fővel emelkedhetett a foglalkoztatottak száma áprilisban a magánszektorban az egy hónappal ezelőtti 201 ezer főhöz képest. Az ISM index pedig a várakozások szerint 57,5 pontot érhetett el áprilisban a márciusi 57,3 pont után.