Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hatvan másodperces videón mutatja be az USA budapesti nagykövetsége, miért káros a korrupció és mit tesz ellene az USA. A felvételt az amerikai külügyminisztérium egyik szervezete, a nemzetközi bűncselekményekkel és drogügyekkel foglalkozó Bureau of International Narcotics and Law Enforcement Affairs (INL) készítette - írja a hvg.hu.

A felvétel szerint korruptak azok a rendőrök, akik kenőpénzt követelnek a bűncselekmények áldozataitól, azok a hivatalnokok, akik visszatérítést kérnek a kormányzati beszerzések értékéből, és azok a totalitárius vezetők, akik az állami bevételekből lopnak a saját meggazdagodásuk érdekében.

A korrupció aláássa az állampolgárok kormányzatba vetett bizalmát, támogatja a szervezett bűnözést és gátolja a gazdasági versenyt - teszi hozzá videón az INL egyik vezetője. Brooke Darby szerint a jó hír az, hogy az USA is segít létrehozni egy globális korrupcióellenes mozgalmat a kormányzati szereplők, a civil aktivisták, az újságírók és a szabályozó hatóságok bevonásával.

A maga részéről az INL nemzetközi korrupcióellenes szabványok megalkotásán dolgozik és több kormánnyal is ezek bevezetését tűzte ki célul. Civil szervezetekkel is együttműködnek a számonkérhetőség és átláthatóság növelése érdekében. A korrupt vezetőktől megtagadják az amerikai vízumot és segítséget nyújtanak az országoknak abban is, hogy a korrupcióból származó, külföldre menekített bevételeket felkutassák.