BUX
38240

Ezek a leghatékonyabb cégek Magyarországon

Az OTP csak a 23. helyen áll a Profiles egy főre jutó árbevétellel számolt hatékonysági listáján, az élen - nem meglepő módon - a viszonylag kis stábbal nagy forgalmat lebonyolító - energiakereskedők végeztek.

MTI-Eco, 2010. december 14. kedd, 12:20

A Mol Energiakereskedő Kft. volt tavaly a leghatékonyabb vállalat a teljes munkaidőben dolgozó munkavállalóra eső bevétel alapján, második helyen az MVM Trade Zrt., a harmadikon prdig az E.ON Földgáz Trade Zrt. áll - derül ki a Profiles International Hungary listájából. A sorban a Hansa Kontakt Kft., a Panrusgáz Gázkereskedelmi Zrt., az E.ON Földgáz Storage Zrt., az Atel Csepeli Vállalatcsoport, a British American Tobacco Magyarország Kft., a DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. és a Glencore Grain Hungary Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. következik.

Az OTP a 23., a Mol Nyrt. pedig a 24., az Audi pedig a 25. helyen áll.

A legsikeresebben értékesítő 10 magyar vállalat: a GVA Robertson Hungary Kft., Unicredit Bank Hungary Zrt., CIB Bank, MOL Földgázszállító Zrt., Gorzsai Mezőgazdasági Zrt., Bunge Növényolajipari Zrt., Calyon Hungary, Budapest Bank Nyrt., Ahico Első Amerikai-Magyar Biztosító Zrt., Mátrai Erőmű Zrt. lett.

A kutatócsoport azt vizsgálta, hogy hogyan igazodnak a vásárlók igényeihez a termékek, szolgáltatások és megoldások. Értékelték a vásárlói hűség kialakításához szükséges források megteremtését, az értékesítési módszerek vásárlói szokásokhoz igazítását, az értékesítési célok és lehetőségek vásárlói szokásokhoz igazítását, illetve a piaci helyzethez igazodó idő- és tér kihasználást.