Ezek az év termékei idehaza

A fogyasztók szavazati alapján 12 kategóriában osztották ki kedden az Év Terméke elismeréseket - közölte a versenyt szervező Product of the Year Kft. az MTI-vel.
Inforádió, 2014. április 1. kedd, 20:59
Fotó: Napi.hu

Az idén a Béres Porcerő+Csont-Izom Komplex ízületi porcerősítő készítmény, a Bioderma Sébium Global bőrápoló krém, a Dr. Oetker Paula Puding, a Gamaxmedia Streaming online szolgáltatás, az újszülött gyermekek születése után járó ellátások ügyintézésével foglalkozó Baba TB Gyöngyszem Csomagja, a Hajdúsági grill sajt, a Ketodex fájdalomcsillapító, a Lazurán Aqua Vizes vékonylazúr festék, a Pécsi Radler sörcsalád, a Riceland élelmi rostban gazdag gyors és konyhakész rizsek, a Soós Premió tésztacsalád, valamint a XIXO Ice teacsalád került be a legjobb termékek közé.

A legnépszerűbb, Magyarországon is kapható termékeket a fogyasztók döntését elemző GfK Hungária által végzett reprezentatív, 2000 fős kutatás alapján választják ki. Az termékeket szakmai zsűri pontozza, majd a fogyasztók értékelik őket kategóriánként.

A Product of the Year, vagyis az Év Terméke Díj a világszerte ismert innovációs termékdíjazási rendszer. A díjat először Franciaországban adták át 1986-ban, mostanra már több mint 30 országban ítélik oda.

A díjra a gyártók a gyorsan forgó fogyasztási cikkek (FMCG) kategóriáiban nevezhetik azokat termékeiket, amelyekkel újítót és innovatívat alkottak akár csomagolás, akár hatóanyag tekintetében. A magyarországi termékekről a GfK reprezentatív kutatásának keretein belül a fogyasztók mondtak véleményt.

A díjnyertes termék az Év Terméke Díj logóját viselheti, amely a tapasztalatok szerint piaci előnyt jelent kereskedelemben - olvasható a közleményben.

HOZZÁSZÓLÁSOK