Ezeket a forintérméket hiába keresi - elfogytak

Sláger lett az állatkertes és a forint szülinapjára készült emlékérme, a Magyar Pénzverő leállította az árusítást.
Csernátony Csaba, 2016. augusztus 22. hétfő, 12:08
Fotó: Napi.hu

Bár 2-3 hete bocsátották ki a forint hetvenéves születésnapjára és a budapesti állatkert fennállásának 150. évfordulójára készült emlékérméket, a nagy kereslet miatt a jegybank tulajdonában lévő Magyar Pénzverő Zrt. már nem árusítja azokat.

A Pénzverő hírlevelében közölte: "Bizonyára sok olvasónk és webshop-látogatónk tapasztalta, hogy a 70 éves a forint emlékérme az augusztus 1-jei kibocsátást követő második hét végétől, az Állatkert ezüst emlékérme a kibocsátás napjától (2016. augusztus 9-től) nem rendelhető, csak az érméket előjegyzők vásárolhatnak jelenleg ezekből az érmékből. Ennek oka az érmék iránti kimagaslóan nagy érdeklődés, az Állatkert ezüst emlékérméből egyenesen túljegyzés."

Aki mégis szeretne vásárolni a szóban forgó érmékből, annak várnia kell: az előjegyzett, de át nem vett érméket ugyanis piacra fogja dobni a Pénzverő. A "70 éves a forint" emlékérméből megmarad darabokat szeptember 2-tól, az állatkertes ezüst emlékérméket pedig szeptember 10-től lesznek megvehetőek.

Akinek az állatkertes emlékérméből megfelel a színesfémből készült változat, az 2000 forintért vásárolhat, abból ugyanis még van a készleten.

Ha tetszett a cikk, a Bukszát szeretheti a Facebookon is.


HOZZÁSZÓLÁSOK