Ezekre a feladatokra neveztek ki új miniszteri biztosokat

Visy Zsolt miniszteri biztosként felel a dunai limes magyarországi szakaszának a Világörökség Jegyzékébe történő jelöléséért és a hajógyári-szigeti helytartói palota bemutatásával összefüggő feladatok koordinációjáért – derül ki a csütörtökön megjelent Hivatalos Értesítőből.
Napi.hu, 2016. január 7. csütörtök, 20:13

Visy Zsolt kinevezése tavaly december elsejétől idén május 31-ig szól, tevékenységét a Miniszterelnökséget vezető miniszter irányítja, és munkájáért havi 500 ezer forint díjazást kap. A miniszteri biztos titkársági feladatait a Miniszterelnökség Kulturális Örökségvédelmi Főosztálya látja el.

Szintén tavaly december 1-jétől 2016. május 31-ig szól Solti Péter miniszteri biztosi kinevezése, aki az intézményirányítási és finanszírozási rendszer kialakításáért felel. Feladata javaslatot tenni egyebek mellett a feladat- és teljesítményalapú finanszírozási rendszer kialakítására a felsőoktatásban, a fenntartói irányítás szervezeti hatékonyságának növelésére. A miniszteri biztos tevékenységét az emberi erőforrások minisztere a felsőoktatásért felelős államtitkár útján irányítja - adta hírül a Hivatalos Értesítő.

HOZZÁSZÓLÁSOK