Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A sokat kritizált médiatörvényről ma szavaz a parlament, bár csupán módosító javaslatokról lesz szó - írja a Népszava. Az alkotmányban rögzítenék a szólás szabadságához való jog mellett a véleménynyilvánítás szabadságát is. Megemelnék azon civil szervezetek számát, amelyek tagokat delegálhatnak a Közszolgálati Testületbe, melynek feladata lesz a közszolgálati média és nemzeti hírügynökség számára előírt Közszolgálati Kódex betartatása. Továbbá, ma csökkenthetik a médiaszabályozó testületekben dolgozó tisztségviselők illetményét és végkielégítését is.

A lap információi szerint, ma jelentik be a parlamentben, hogy jövő hónaptól öt vasúti mellékvonalon visszaállítják a forgalmat. A vasúti közlekedés újbóli megnyitása - a Komárom-Székesfehérvár, Zirc-Veszprém, Pápa-Csorna, Karcag-Tiszafüred, Lajosmizse-Kecskemét vonalakon - közel 200 kilométernyi vasúti pályát érintene.

Zárószavazást tartanak ma az önkormányzati választások rendszerének átalakításáról, amely redukálná az önkormányzatok méretét. A családi pótlék feltételeiről, azaz az iskolalátogatáshoz való kötésről döntenek ma, és szavaznak a közoktatási törvény egy másik módosításáról is.

A választási eljárási törvény módosítása értelmében, minden általános választás előtt megújítanák az Országos Választási Bizottságot.

A kormány kitolná a csődtörvény július 1-én hatályba lépő rendelkezését, amely szerint a bíróságok és a felek közötti írásbeli közlés csak elektronikusan történhet és a csődeljárás iránti kérelem kizárólag elektronikusan nyújtható be.

Ma és holnap vitázik az országgyűlés az alkotmánybírákat jelölő bizottság létrehozásáról és a kkv-k támogatásáról szóló javaslatról is. Az egyszerűsített foglalkoztatás szabályainak megváltoztatásáról ma tartanak részletes vitát. A javaslat az alkalmi munkavállalás közterheit napi 500 forintra csökkentené, megemelnék évi 120 napra az alkalmi munkavállaló által ledolgozható napok számát és egyszerűsítenék a munkakapcsolat bejelentését is.

Holnap megkezdik az idei költségvetés módosításának általános vitáját, melynek értelmében a pártok támogatását 15 százalékkal csökkentenék. Szintén holnap tárgyalnak a közbeszerzésekhez kötődő kifizetési szabályok módosításáról. A helyi iparűzési adóról, a tisztességtelen piaci magatartásról szóló javaslatokról részletes vitát tartanak a héten.