Ezen dolgoztak Orbánék a választások óta

Huszonkét törvényt fogadott el az Országgyűlés a 13 ülésnapos tavaszi-nyári ülésszakán, köztük a devizahiteleseket megsegítő jogszabályt, a reklámadótörvényt és az önkormányzati választási rendszer átszervezését. A parlamentnek két hónap alatt három új tagja lett.
MTI, 2014. július 8. kedd, 07:42
Fotó: Napi.hu

A május 6-án megalakult új parlament június 11-éig tartó tavaszi rendes ülésszakában 9 napot, a július 4-éig hátralévő nyári rendkívüli időszakban pedig 4 alkalommal ülésezett.
A Ház a két hónap alatt 22 törvényjavaslatot fogadott el: 11-et kormánypárti képviselők, 10-et a kormány, egyet pedig a magyarországi nemzetiségek bizottságának javaslatára. Több, az ülésszak utolsó napjaiban elfogadott indítvány ugyanakkor még nincs kihirdetve.

A fideszes L. Simon László indítványára fogadták el a reklámadótörvényt - mindjárt kétszer, mert még a hatálybalépése előtt módosítottak rajta -, számos fideszes és KDNP-s képviselő kezdeményezésére hagyták jóvá az önkormányzati választási rendszer átszervezését, benne a Fővárosi Közgyűlés átalakításával, és egyéni képviselői indítvány volt - Orbán Viktor miniszterelnöké és helyetteséé, Semjén Zsolté, valamint a hozzájuk később csatlakozó frakciótársaiké - az új kormányszerkezetet rögzítő, a minisztériumok felsorolásáról szóló törvény is.

A tavaszi-nyári ülésszak egyik legfontosabb törvényjavaslatát, a devizahiteleseket megsegítő jogszabályt Trócsányi László igazságügyi miniszter jegyezte, és kormányzati előterjesztés volt - Balog Zoltán emberierőforrás-miniszteré - a kancellári rendszer bevezetését tartalmazó oktatási törvénycsomag is.

A 10 kormány-előterjesztésből a legtöbbet, hármat - a paksi erőműbővítéshez szükséges orosz-magyar hitelmegállapodásról szóló törvényt, a bankszanálási jogszabályt és egy nemzetközi megállapodást - Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter nyújtotta be.

Az új ciklusban elfogadott első törvényjavaslat - amelyet még Navracsics Tibor kezdeményezett közigazgatási és igazságügyi miniszterként - a devizahitelesekre vonatkozó kilakoltatási moratórium meghosszabbítása volt.

Az egyetlen nem kormányzati vagy kormánypárti javaslatra elfogadott indítvány a magyarországi nemzetiségek bizottságának kezdeményezésére jóváhagyott, a nemzetiségi választásokat érintő törvénymódosítás volt.

Határozati javaslatból ötöt fogadott el a Ház, köztük egy ötpárti előterjesztést az Interparlamentáris Unió Magyar Nemzeti Csoportjának megalakításáról.

Az Országgyűlés emellett jóváhagyta a Nemzeti Választási Bizottság és a Nemzeti Választási Iroda elnökének beszámolóját az április 6-ai országgyűlési választásról.

A parlamentnek két hónap alatt három új tagja lett. A Bajnai Gordon volt kormányfő által visszaadott független parlamenti mandátumot politikustársa, az Együtt-PM-es Szelényi Zsuzsanna kapta. Az európai parlamenti (EP-) képviselővé választása miatt mandátumáról lemondott jobbikos Balczó Zoltán helye Lukács László Györgyé lett, míg az ugyancsak EP-képviselőnek megválasztott, a Demokratikus Koalíció (DK) színeiben politizáló Molnár Csaba helyére az MSZP-Együtt-PM-DK-MLP közös listájáról Varju László DK-s politikus került be az Országgyűlésbe.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

666ORDOG666, 2014.07.08 11:30

@zappara: Mindenkire vonatkozóan fontos dolgokról van.
A devizaalapú hitelezéssel tisztességtelen módon való visszaélés a FIDESZ, KDNP tagságon kívül érintheti a Jobbik, Szocialista, LMP, stb. tagságát, sőt pártonkívülieket, materialistákat, hívőket és hitetleneket.
Titeket persze nem érint, a fogyatékkal élőket nem szokták külön számba venni, bár sokkal hasznosabb tagjai lehetnek a magyar nemzetnek, mint a kedvenc felsorolásomban szereplők. ( szabad madarak, stb.)
Amit leírtam, az arról szólt, hogy lehetséges az összefogás a széthúzás, kirekesztés helyett.
Szóból ezek szerint nem értetek?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Blama, 2014.07.08 11:09

@666ORDOG666: De, édes Hányadék, várom, várom és várom, hyog elmondja, mitől is nemzeti ez a mostani kormány és parlament.

Várom és várom....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Blama, 2014.07.08 11:08

@666ORDOG666: Sajnos, édes Hányadék, nem tehetem.

A "nemzet" nem engedi.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

zappara, 2014.07.08 10:02

@Blama:

ezek meghallják ezt a szót..és összecsinálják magukat..azt nem tudják miért, mert amikor írogatnak magukra..pl. "magyar vagyok, nem turista" ez még viszonylag egy jó szöveg volt, azóta itt is komoly lejtmenet van)..nekem mindig úgy tűnik, valamiféle emlékeztető..nehogy elfeledjék..eccerű identitászavar
orbán erre nagyban tesz, leszarja mind a nemzetet, mind az országot, viszont remekül használja és kihasználja
és, min látjuk, van rá vevő
(orbánnak ehhez nagyjából annyi köze van, mint a kdnp-nek istenhez és a kereszténységhez...és a háttérben mind jót röhögnek.."ezt is beszívták"...)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

zappara, 2014.07.08 09:56

@zappara:

lemaradt az idézeted az emelkedett hozzászólásodból


"A " gányolás " minősítés hanyagolása mellett ideje volna a ló szátokat befogni!
Várjatok a jobb időkre, amikor ismét jól fizető, vezető pozíciókba fogtok kerülni.
A jelenlegi állás szerint ez sohanapján, kiskedden fog bekövetkezni."
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html