Ezer céget érinthet az online pénztárgépekkel elkövetett csalás

Csalás gyanújával nyomozást indított a BRFK ismeretlen tettesek ellen a Patkós-Cassa Kft. pénztárgépbeszerzéseivel kapcsolatban - írja a Népszabadság. A céggel szerződött vállalkozások ugyanis befizették az előleget az online kasszákra, a gépeket azonban nem kapták meg, ugyanis a Patkós-Cassa nem gyártója, és nem is importőre a kasszáknak, és már be is szüntette tevékenységét. Pedig a NAV pénztárgépgyártókról vezetett listáján is szerepelt a cég.
portfolio.hu, 2014. január 2. csütörtök, 08:44
Fotó: Napi.hu

Ugyan eddig csak kilencen tettek feljelentést, a rendőrség szerint körülbelül ezer vállalkozás járhatott pórul, amelyek a Patkós-Cassa Kft.-től rendeltek pénztárgépeket. Az előleget befizették, leszerződtek a céggel a gépek szállítására, azonban a NAV honlapján is listázott vállalkozás már beszüntette tevékenységét. Mint kiderült, sosem gyártottak vagy importáltak online kasszákat. Csalás gyanújával ismeretlen tettes ellen nyomozást indított a BRFK az ügyben.

A lap kérdésére a NAV elmondta, hogy a cég szerepel a nyilvántartásukban, de ez mindössze annyit jelent, hogy teljesítette a felvétel feltételeit, de tevékenységéért az adóhatóság felelősséget nem vállal. Az érintett vállalkozások pontos számáról nem áll rendelkezésre adat, de annyit lehet tudni, hogy viszonteladóként 626 gépet rendelt meg a Patkós-Cassa a Montel Informatikai Kft.-től. A Montel elküldte a vevők adatait az adóhatóságnak, a Patkós-Cassától viszont nem kapta meg a pénzt a megrendelt gépekre annak ellenére, hogy vevők már fizettek a csalás gyanújába keveredett cégnek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

homeros, 2014.01.02 13:58

@jobbajobb: mond kaya ibrahimnak... ezek piti kis csalók hozzá képest...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

jobbajobb, 2014.01.02 12:54

...ezeket 10 évre bevarrni a sittre .teljes vagyonelkobzás !!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html