Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szenti Szabolcs közölte: a legnagyobb számú csoportot ezúttal is Röszkénél fogták el, délután fél négykor. Ott 35 bangladesi, 15 szíriai, 48 pakisztáni, 3 mianmari, 6 indiai és 38 afgán állampolgár lépte át illegálisan a zöldhatárt.

Az elmúlt 24 órában három embert vettek őrizetbe embercsempészet gyanúja miatt Csongrádban. Péntek hajnalban Röszkén egy Ford Transit rakterében egy 53 éves szerb férfi 17 szíriai és 12 iraki állampolgárt zsúfolt össze. Két 20 éves szerb férfit - a mezőőrök jelzése alapján - este fogtak el Ásotthalomnál, mert 12 iraki állampolgárnak segítséget nyújtottak a magyar-szerb határ illegális átlépéséhez.

Jogellenes tartózkodás elősegítésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult egy 21 éves turai lakos ellen is, akinek autóját péntek reggel állították meg Szegeden. Kiderült, hogy a férfi négy szíriai állampolgár fővárosba szállítását vállalta fejenként 200 euróért. A rendőrök a bűncselekmények elkövetéséhez használt járműveket lefoglalták. Az illegális bevándorlók ügyében idegenrendészeti eljárást kezdeményeztek.

Országszerte tiltott határátlépés miatt pénteken 1763 embert fogtak el a rendőrök - tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.