Ezért láthatatlan negyedmillió magyar

Magyarországon körülbelül kétszázötvenezren annyira el vannak hízva, hogy nem láthatóak az utcákon: a lakásukba beszorulva élnek. Rajtuk a fogyókúra, a mozgás már nem segít, esetükben a gyomor méretének sebészeti úton történő csökkentése jöhet szóba - derül ki a Magyar Hírlap cikkéből.
Szepesi Anita, 2019. május 18. szombat, 09:44
Fotó: Pixabay

A 2000-es évekhez képest mára megállt a túlsúlyosak, illetve elhízottak számának növekedése, ám egyre többen tartoznak a vészesen elhízottak kategóriájába. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) adatai alapján Európa legelhízottabb nemzete a magyar - idézi a Magyar Hírlap MTI lapszemléjét a 24.hu.

Halmy Eszter, a Magyar Elhízástudományi Társaság ügyvezető elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy manapság a kontinensen napi ötszáz kalóriával többet fogyasztanak az emberek, mint negyven éve, és több mint öt óra ülőmunkát végeznek, ráadásul 42 százalékuk inaktív. Mindez már önmagában elég az elhízás kialakulásához.

Összességében a magyar lakosság több mint kétharmada túlsúlyos vagy elhízott. Az elmúlt nyolc évben a felnőttkori túlsúly és elhízás együttes aránya nem nőtt, ami nagy eredmény, riasztó ugyanakkor, hogy egyre több a vészesen elhízott ember.

Magyarországon körülbelül kétszázötvenezren annyira el vannak hízva, hogy nem láthatóak az utcákon: a lakásukba beszorulva élnek. Rajtuk a fogyókúra, a mozgás már nem segít, esetükben a gyomor méretének sebészeti úton történő csökkentése jöhet szóba.

Ilyen műtétből évente ötszázat végeznek, a beavatkozás azonban önköltséges, így milliós nagyságrendű összeget ró az érintettre.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2019.05.18 19:26

" Rajtuk a fogyókúra, a mozgás már nem segít, ..." marhaság, éppenhogy az segít. Minden az agyban dől el. Éppen az ilyen ostoba megállapításokkal teszik még rosszabbá a helyzetet.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2019.05.18 10:29

Nekem az tetszik, hogy póni de Gaulle tábornokunk is pocakos lett.
Pedig azokat utálja, az a halála. A pocakos tábornok.
Ezen dumája után olyan vicces látni 89-90-es régi orbán fotókat, meg a mostani megjelenését.
És ha még nem is vigyázna arra, hogyan nézzen ki. :DDD
Mert gondolom, hogy szégyelli, hogy hízik, csak a génekkel nehéz mit kezdeni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html