Aki csak magyarországi versenyképességére fókuszál, az elveszti a globális versenyképességét - vélte Fejes Balázs, az EPAM System banki- és pénzügyi szolgáltatások vezetője. Szerinte Magyarország tökéletes hely arra, hogy itt termeljünk és exportáljunk, mivel a költségszintek - például a szoftveriparban - között gyakran nincsenek különbségek. Amennyiben a nemzetközi piacon valaki egy 10 millió dolláros projektért versenyzik, az természetes, napi szinten megtörténik, addig itthon egy 10 milliárdos projektnél teljesen más a helyzet, sokan gondolják például, hogy ezért biztosan kell majd valamilyen szívességet tenni.

Egy piac van, a globális - értett egyet Mészáros Csaba, az Evopro Holding elnök-vezérigazgatója. Szerinte az biztos, hogy olyan területen kell mozogni, ahol nagy partnereink vannak, mivel így egyszerűbb lesz később a terjeszkedés.

Az oktatáson kellene változtatni Balogh Péter, az NNG vezérigazgatója szerint, aki elmondta, hogy az egyetemeken gyakran olyan tananyagot adnak át, amit a való életben nem lehet hasznosítani. Ide kapcsolódó rossz hír, hogy nincs már magyar cég a világ legjobb egyetemei között, sőt afrikai oktatási intézmények is előznek minket. Ennek következménye, hogy egyre kevesebb a jó szakember, márpedig a globális piacon márpedig nem lehet csak Magyarországról, magyar emberekkel dolgozni - emelte ki Balogh. Ezzel kapcsolatban Varga Zoltán, a Centrál Médiacsoport vezérigazgatója (képünkön) elmondta, hogy a versenyképes vállalatok nem a szakmunkásokból lesznek, a versenyképesség ugyanis a "nulladik pillanatban" fejben dől el.

Mészáros szerint mindenki felelőssége, hogy ott tart az oktatás ahol, hiszen a legtöbb magyar vállalkozás nem adnak megbízást - például fejlesztésekre - az egyetemeknek. Németországban, vagy az USA-ban ez sokkal jobban működik, azaz sokkal több cég fordul az oktatási intézmények felé.

Aki most indulna...

Nem egy londoni leányvállalattal kell indítani a terjeszkedést - emelte ki Fejes, aki szerint első lépésként elég egy repülőjegyet venni, hiszen az elsődleges cél, hogy találkozókat szervezzünk a potenciális partnerekkel, ahol el tudjuk adni az adott terméket, vagy szolgáltatás. Amennyiben ez sikerül, akkor lehet külföldi cégben gondolkodni - vélte Fejes. Egy nagy jövő előtt álló startupnak például nem Magyarországon dolgozó sales-est kell felvennie, hanem, miután megvannak az első megállapodások, akkor már minden piacon a helyi emberekkel kell dolgozni. További hiba, hogy az első sikerből sokan luxusautót és házat vesznek, és nem azon gondolkodnak, hogyan lehetne tovább építeni a céget. Mivel nemzetközi a verseny, amely sosem áll le, ezért nem lehet augusztus 20-án sem hátradőlve nézni a tűzijátékot, mondván, hogy a vetélytársaim is ezt teszik.

Sok cég nem is tudja, hogyan lehet külföldre menni üzletelni, így ezt is oktatni kell - vélte Mészáros, aki szerint ugyanakkor vannak jó példák. Éppen ezért fontos lenne, hogy ezek a társaságok átadnák a tudásukat, de sokat segíthet az is, ha mindig találunk az adott országban partnert. Igaz, így alapból kisebb a profit, ám sokkal nagyobb a szorzó, tehát összességében mindenképpen megéri ebbe az irányba lépni - emelte ki Mészáros.

Nem mindig a legnagyobb piacra kell egyből menni - adott egy jó tanácsot Balogh, aki szerint sok potenciális országot kell végigvizsgálni, amíg megtaláljuk a megfelelő célpontot, ahol például nincs komoly vetélytárs. Meg kell ismerni az adott piacot, így például Japán teljesen máshogy működik az üzlet - mondott egy példát saját tapasztalataiból Balogh, aki szerint sok negatív kritika és rengeteg pénz kellett hozzá, de az NNG végül megvetette a lábát az ázsiai országban. Ehhez persze először meg kellett tudni, mi a jó termék Japánban.

Varga szerint mindenképpen kell a külföldi munkavállaló, vezető a nemzetközi sikerhez. Ha felveszünk egy holland munkavállalót, az rengeteg macera, például a reporting, vagy a nyelvi akadályok miatt - emelte ki Varga, aki szerint éppen ezért nyitottság kell és így rengeteg értéket nyerhetünk. Nem attól versenyképes és jó a cég, hogy csak magyar munkavállalókkal dolgoztat - hangsúlyozta a szakember.