A nyílt közbeszerzés eredményét az ajánlatkérő Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Központi Irányítás tette közzé a Közbeszerzési Értesítőben. A becsült ellenérték 1 milliárd 345 millió forint volt.

A nyertes ajánlattevő feladata a NAV által kiírandó közbeszerzések lebonyolítása, valamint az ezekhez kapcsolódó tanácsadás. A felhívás felsorolja, hogy hány és milyen értékű közbeszerzést ír ki a NAV. Az első csoportba mintegy ezer eljárás 35-50 milliárd forint értékben, míg a másodikba mintegy kétszáz eljárás 80-110 milliárd forint értékben tartozik.

A nyertessel március 29-én kötött szerződést az ajánlatkérő. Érvénytelen ajánlatot tett a JURATIO Zrt. vezette konzorcium, amelynek tagja volt az Equinox Tender Kft. és a Laczkó Ügyvédi Iroda. A kizárás indoka, hogy az ajánlatuk nem felelt meg az ajánlati felhívásban és a közbeszerzési dokumentumokban, valamint a jogszabályokban meghatározott feltételeknek.

Az Ész-Ker Zrt. - általában az SBGK Ügyvédi Irodával közösen - több közbeszerzési tanácsadási szerződést nyert a miniszterelnökségtől. Ezek összesített értéke eléri a 10 milliárd forintot. (Új autópálya épülhet Magyarországon.)