Ezért fizet többet a boltokban, mint kellene

Nemzetközi elemzők szerint Magyarországon nincs elégséges piaci verseny, ami nem tesz jót sem az áruk minőségének, sem pedig az áraknak - mondta Csath Magdolna közgazdász szombat reggel az M1-en.
Dzindzisz Sztefan, 2017. november 25. szombat, 10:22
Fotó: Napi.hu

Az egyetemi tanár szerint Nyugat-Európában nagyobb a verseny a cégek között, és igényesebb a piac is, ezért lehet jobb minőségű termékeket olcsóbban megkapni. (Hiánycikkek dühíthetik a magyart karácsonykor.)

"Tehát az emberek sokkal tudatosabban vásárolnak, nem lehet akármit rájuk sózni" - mondta. Szerinte egy kevésbé fejlett régióban, mint például Magyarországon, a cégek kihasználják, hogy az emberek kevésbé tájékozottak és nem annyira igényesek a minőségre - írja az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarosPifta, 2017.11.25 15:25

Csath Magdolna szerint a nép hülye, ezért nincs jobb áru nálunk.
Csath Magdolna azt nem mondta el, hogy mitől tudok tudatosabb vásárló lenni? Mert ha pocsék áru van a polcon, akkor nem tudok jobbat levenni onnan. Ja, és az is drágán, vagyis a magyar fizuból az fussa ugye közgazdász asszony?
És azok se itt vásárolnak, akik tudnak tejelni, mert az osztrákoknál és az angoloknál olcsóbb a márkanév is.
Vagyis az állítása bedőlt. Ilyen közgazdászaink és politikusaink vannak.
Az egyik legfőbb okot a túladóztatásban látom. Teccik tudni?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html